Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mivel kell egy régebbi érmét...

Mivel kell egy régebbi érmét fényesre csiszolni?

Figyelt kérdés
Van pár régebbi érmém.Nem érnek sokat.Inkább csak külfödi valuták maradékai.Próbáltam megtisztítani kifényesíteni hogy csillogjanak.Szóval mint amikor a pénzverdéből kikerültek. De az oxidációt és a mikroszkopikus résekből nem tudtam eltávolítani a szennyeződést.Meg a fényes effektust sem sikerült elérnem. Azt szeretném tudni hogy milyen vegyszert használjak a kívánt hatás eléréséhez.
2011. máj. 21. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:
A vegyszer szerintem anyagfüggő, pl. réznél ecet+só, de a felület "fényességét" szerintem csak polírozással tudnád elérni. De ha van sejtésed arra hogy milyen anyag (vagy rákeresel a google-val), akkor az alapján tudsz pontos módszert keresni.
2011. máj. 22. 01:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerezd meg, valamelyik régi Deltában volt egy módszer. Aktív hidrogénes, vagy hasonló... nem emlékszem már pontosan.

Nagyon finom domborműves ezüstöt tisztítottak vele, amit azonnal tönkretenne a csiszolás, polírozás.

2011. máj. 22. 01:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én semmiképpen nem csiszolnám.

Ultrahangos tisztító készülékbe tennék egy kis ammóniás, detergenses ioncserélt vizes oldatot, és megrezgetném.

Az ammónia jó a réz és az ezüst ötvözeteknek is

10-15 ezer forinttért már lehet venni háztartási készülék méretű berendezést.

Biotechnológiai vállalkozásom van, a 3 literes "ipari" készülékben 45 C fokos fürdőben egy menetben szoktam tisztítani a család összes ékszerét, bizsuját, fém-karóraláncát, érmét.

Néhány perces behatás után kiemelem a kosarat, amiben vannak, két alkalommal desztillált vízzel leöblítem, és szöszmentes pelenkára teregetve hagyom megszáradni.

Újjá születnek.

Kisméretű, rosszul szellőző helyen nem javaslom, csak a konyhai elszívó közelében, mert a meleg ammóniás oldat szemet-orrot facsaróan büdös - mintha szalalkális tésztát sütne Nagyanyám...

2011. máj. 23. 14:22
 4/7 BigButcher válasza:
Nekem van egy tippem! Szidol! Folyékony, nem karcol. Egy puha rongyra teszel belőle, és megdörzsölöd. Én használtam és bevált. Ezüstre, rézre, bronzra, aluminiumra réz nikkelre. (Van olyan ismerősőm, aki arra esküszik hogy hagyja rászáradni, de az nekem nem jött be.) Csak arra figyelj ha Tükörveretes érmét akarsz tisztítani, azt semmiképp ne ezzel, mert elveszti a fényét.
2011. jún. 15. 09:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Fogkrém.
2011. jún. 25. 00:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is a fogkrém jutott eszembe én is mindig azzal tisztítottam. Meg puha fogkefe és kész is.
2011. szept. 10. 09:12
 7/7 Répási Vendel válasza:
A BDS vitality karcmentes folyékony súrolója, egész rövid idő alatt visszaadja a fényét a nagyjának. Olvashatóvá tette az írást, és előhozta a szimbólumot, arcképet.
2014. nov. 1. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!