Vörösvértest vagy vörösvérsejt?
Figyelt kérdés
2011. máj. 19. 23:54
2/14 anonim válasza:
Mindkettőt szokták használni, de a vörösvértest helyénvalóbb, mert a vörösvérsejteknek fejlődésük során lebomlanak a sejtmagvaik
3/14 anonim válasza:
Ez csak magyar specialitás(marahság), hogy vörösvértestnek hívja. Tudományos nevén erytrocyta, tehát sejtként szerepel, és külföldön is ha azt mondod nekik "test", néznek majd rád, mint borjú az újkapura.
4/14 anonim válasza:
Többnyire vörösvértestet mondanam magyarul (vvt-nek rövidítik), de szerintem is helyesebb a vörösvérsejt, már csak azért is, mert sok állatban, pl. békában megmaradnak a sejtmagvak, nem bomlanak le.
5/14 anonim válasza:
kösz, h leszavaztatok -.-" ti biztos jobban tudjátok, ami feketén, fehér így szerepel minden könyvben is... akkor maradjunk annyiban, hogy az ember esetében vörösvértest a helyes kifejezés, a többiben meg nem..
6/14 anonim válasza:
maggal vagy mag nélkül,attól még sejt
7/14 A kérdező kommentje:
Én is a vörösvérsejtet hallottam több szájból. SŐt egy prof. ki is jelentette, hogy a vörösvértestet a hülye középiskolai biosztanárok használják tévesen. Mikor külföldön és mindenütta sejt a jó. De más prof. meg a vvt-vörösvértes elnevezést használja...És most döntse el a jóember kinek adjon igazat!!!:D Igazából mindkét csoport érvelése érthető valahol. Csak azért akartam ezt tudni, hogy ne ez miatt bukjak már vizsgán.
2011. máj. 20. 13:59
8/14 anonim válasza:
Amelyik tanárnál írod a vizsgád, ott azt használd, amit ő mond:)
9/14 A kérdező kommentje:
:) Nincs más megoldás..:)
2011. máj. 20. 14:02
10/14 anonim válasza:
Tök mindegy:D
Egyetemi orvosi anatómia tankönyv vörösvértestnek írja, a szövettan könyv meg vörösvérsejtnek.
Mondjál erythrocytát azt jóóóóvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!