Lehetséges az elme (ideiglenes) kitörlése?
Figyelt kérdés
A Discoveryn ma láttam egy sorozatot, már nem emlékszem a címére. A fickó az ember emlékeit előrehozta a frontális lebenybe, majd megérintette és (elvileg) eltüntette. A gyerek semmire nem emlékezett. Aztán persze vissza is "tette" az emlékeit. Lehetséges ez vagy csak megjátszották némi $ Lóvéért $? Elvileg valamilyen transzba esett...2011. máj. 3. 14:55
1/7 anonim válasza:
Mélyhipnózis maximum. Nem kitörli, csak elhiteti az agyával.Én is láttam, ilyen fiatal hapsi maximum pénzért felejteti el bárkivel az emlékeit.
2/7 anonim válasza:
ha ügyes vagy olyan elmeállapotba kerülhetsz hogy lehetőséged van kitörölni a sok szemetet az agyadból ami felgyülemlett.
3/7 anonim válasza:
Nem. Az emlékek nem külön anyagok, hanem fehérjék az agyban (pontosabban módosult fehérjék). Ezeken a fehérjéken lehet változtatni, de nullára söpörni nem, mivel az csak úgy lehetséges, ha a szervezeted megöli ezeket a saját fehérjéket az agyban.
Tehát vagy csak elhitette vele, vagy csak új benyomásokkal bizonyos módosítást végzett ezeken a fehérjéken, többre semmi és senki sem képes.
4/7 anonim válasza:
* Az a módosítás sem törlés, csak úgy kell elképzelni, mintha egy védőernyő képződne a molekulákon, de attól még ott marad az emlék, és később előhozható hipnózisban, stb. Ez történik trauma esetén is. Olyan nincs, hogy teljesen eltűnik egy emlék, mert kémiailag szilárdan van ""vésődve"" az idegsejtjeidben.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi. És ezt az ember tanulta valahol vagy úgymond így született?
2011. máj. 4. 09:46
6/7 anonim válasza:
Öhm, tőlem kérdezed? Én azt sem tudom, hogy pontosan miről van szó, nem láttam :)
Csak azt tudom, hogy hogyan dolgozik az idegrendszer, az emléktörlés lehetetlenség, mert nem úgy működik (szerencsére) az agy. Ne hasonlítsd véletlenül se egy számítógéphez, teljesen máshogy működik a memóriánk.
7/7 A kérdező kommentje:
Okés. Értek mindent amit tudni akartam. Köszönöm minden válaszolónak.
2011. máj. 6. 20:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!