Tinktúrát lehet csinálni forrással vagy csak áztatva lehet?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 19. 11:25
1/2 anonim válasza:
Mivel a tinktúra töményszeszből és gyógynövényből készül, forralni tilos. Elpárolog az alkohol ha felfőzöd...
Gyűjtéskor ollóval kell levágni a növényről a gyűjtendő részt, majd ugyancsak ollóval apróra vágni. A tinktúra úgy készül, hogy jól zárható üvegbe töltöd a gyógynövényt, lehetőleg frissen. Vagyis nem a szárított, teának valót! Erre annyi gabonaszeszt (tiszta, minél töményebb, ízesítetlen, minőségi!) töltesz, hogy elfedje. Lezárod, és állni hagyod, de naponta egyszer megforgatod, az üveget minden irányba, hogy keveredjen (ne rázd!). Kb. 1-2 hét (növénytől függ) és használható bedörzsölésre, esetleg kiskanállal orvosságként.
2/2 anonim válasza:
Amit forralsz, az vízzel készül és gyógytea lesz belőle. A gyökérből, kemény szárból készülőket főzni kell pár percig, a levél, virágzat, hajtás teája csak forrázással készül, vagyis a tűzről levett vízzel öntöd fel, és már nem főzöd újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!