Rádiójel sebessége valamint gyorsítható e?
Figyelt kérdés
1. kérdésem az lenne hogy mekkora a rádiójel sebessége?
2. hogy fel lehet e ezt gyorsíteni?
2011. ápr. 15. 21:44
1/12 anonim válasza:
vannak rádiójel erősítők (lol, a nevük is ez oO), de azok nem gyorsítják, hanem a jelet erősítik, mert a rádiójel nem tud nagyon nagy távolságot áthidalni. (autóban is ha kisebb rádió állomást hallgatsz akkor előbb vagy utóbb sistereg majd megszakad a jel.)
2/12 anonim válasza:
Hogy a kérdésedre is válaszoljanak!
A rádiójel elektromágneses sugárzás. Terjedési sebessége a fény sebességével egyenlő. nem lehet gyorsítani.
A frekvenciájától függ az energiája tehát hogy milyen messze tud eljutni. Minél nagyobb a frekvencia annál naygobb az energia
3/12 anonim válasza:
pontosan! a számból vette ki a szót a tudós barátunk!
4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2011. ápr. 15. 21:55
5/12 anonim válasza:
nagyon szívesen! kérlek menj a zöld kéz jelre :)
6/12 anonim válasza:
Meg csak hozzatennem, hogy nem mindegy hogy hol halad a jel. Mint ahogy a fenysebesseg is fugg a kozegtol.
7/12 anonim válasza:
persze, de azt gondoltam ez alap :)
8/12 anonim válasza:
Csak azert irtam hozza, mert nem tudom, hogy miert kerdezi a kerdezo. Ha egy iskolai kerdes, akkor a tanar esetleg arra is gondolhat, hogy hol halad gyorsabba a radio jel. Vegulis nem gyorsithato, de itt a foldon lasabb. Komplikalom mostmar... :)
9/12 anonim válasza:
vadparasztok -.-" ezen baszni ennyit -.-" agyfaszt kapok a sok stréber állattól -.-""
10/12 A kérdező kommentje:
a magyarokból 1-2 még tényleg a nomád életet éli.
2011. ápr. 16. 07:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!