Kb mennyit fogyaszt egy laptop?
töltőről
átlagos 15,6"os
"Megfogod a töltőt, megnézed hány Volt/A a leadott teljesítmény. (Vagy a felvett, ha rajta van) Majd összeszorzod a két számot. Na, ennél egy kicsivel többet, mert a transzformátornak van vesztesége, de kb annyit."
előző vaok. én nemvaok otthon laptop témában ezért javítsatok ki ha tévedek dehát ha ilyenkor nem a töltési sebességet számolod ki? és mivel nem kell 1 órát tölteni 1 óra üzemidőhöz sztem ez a számítás helytelen.
meg a másik úgyse egy laptop fogja megnövelni a villanyszámlát mert pcsafüst az amit elhasznál. ha 60 wattot is eszik az kb olyan mintha felkapcsolnál egy normál nem energiatakarékos izzót
Üdv!
Egy átlagos töltőn ezt a felíratot látod:
DC Output : 19,2 V , 3,42 A.
Az az igazság, hogy ezt a laptop ki is szokta használni, de nem mindig.
A laptopokban, ami ténylegesen sokat fogyaszt, az a kijelző háttérvilágítása, ami elérheti akár a 10-15 Wattot is.
Az alaplap teszi ki a másik 10-15 Wattot, de a meghajtók (DVD, CD) alig 5-8 Watt energiát használnak, vagy még annyit sem.
Tehát ha utazol és közban a laptopon zenét hallgatsz fülhallgatóval, akkor legjobb megoldás, ha a kijelzőt lehajtod, így készüléked, akár kétszer annyi ideig működhet. (Akkumulátoros tálplálás esetén).
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!