Mivel lehet fába mintát csinálni?
Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam el ,hogy mivel marják/faragják ki a csúszásgátlós mintákat. Arra a mintára gondolok ami úgy néz ki közelről mintha sok kis piramis lenne egymás mellett. Biztos tudjátok mire gondolok.. Ez a minta van a bmx-ek pegjein de láttam már bicikli pedálon légpuska markolaton műanyag idomokon kisgépeken meg ilyesmiken.. Elég gyakori minta. Én konkrétan fára szeretném síkba felvinni dekor mintának. -Mit tudnátok ajánlani mivel lehet ezt megcsinálni? -Gondolom van erre valami célszerszám de annak nem tudom mi lehet a neve. Aki tudja írja már meg. Köszi előre is.2011. márc. 25. 10:34
1/3 anonim válasza:
Ezek speciális fa-marók, fa-gravírozók. Nem nagy dolog, a fa elég jól megmunkálható.
maci
2/3 anonim válasza:
Ha síkban is megteszi, akkor pirogravírozóval nagyon szépen lehet mintát égetni a fába, de én már hónapok óta vadászok egy olcsóbb célszerszámra és nem találtam (drágábban nagyon jókat kapni, de elég nagy pénzkidobás ha nem akarod rendszeresen csinálni)
Térben lehet gravírozóval dolgozni, de az fánál nagyon-nagyon macerás, mivel ugye szálkásan törik:
De spéci festékekkel is dolgozhatsz, pl az üvegkontúr szépen mutat a fán.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Erre a mintára gondoltam csak síkba. Mivel lehetne megcsinálni?? [link]
2011. márc. 25. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!