Én is mecsináltam az IQ tesztet. Csak 136 lett a vége. Ez ciki? Mennyi az átlagos?
14 évesen egyáltalán nem ciki! :) Remélem, nem szájhősködsz, mert ha valóban nem így van, a Mensa HungarIQa tárt karokkal vár.
És a "csak"-ot felejtsd el. Kiváló az eredmény, nagyon sok honfitársunknak 100 körül mozog az intelligencia-kvóciense, ez mondható általánosnak.
Az IQ tesztekkel aza gond, hogy nincs rá egy szabvány, azaz valaki hasraütés szerűen betesz pár feladatot, és annyi. Ezért igazából két ember IQ-ját csak akkor lehetne összehasonlítani, ha ugyanazt a tesztet végzik, sőt, ha korrektek vagyunk, akkor sok különböző tesztet kell megcsinálni, és az átlagot összehasonlítani, pont emiatt a hasraütésszerű összeállítás miatt. Tehát ha te megcsinálsz egy IQ tesztet, akkor az érték ami kijön kb arra jó, hogy megmondjáa átlagos/átlag feletti/átlag alatti stb. az IQ-d. Ennél nem pontosabb, és főleg nincs olyan, hogy éppen 136...
Amúgy nem gáz, hogy a kérdésre is válaszoljak:) Manapság túl nagy szerepet kap az Iq, holott a legsikeresebb emberek nem a leginteligensebbek, csak van érzékük ahhoz, amit csinálnak.
Ha arra az iq tesztre gondolsz amit elsőnek linkeltek egy előbbi kérdésben, az nekem is pont 136-os lett.
Ezektől az iq tesztektől nem leszel se okosabb se hülyébb, egyszerűen csak tudsz logikusan gondolkodni. És ahány féle teszt annyi féle eredmény.
Az átlagos: 100.
De nem ennél a tesztnél. Vannak hivatalos tesztek, amelyek a legtöbb helyen elfogadottak.
Ez egy viszonylag könnyű teszt volt, így sebtében is ez jött ki nekem:
"A tesztet 25 perc alatt oldottad meg. A 60 feladatból összesen 54 sikerült helyesen megoldanod.
Az IQ-d értéke 142 pont."
Hivatalos teszteket pszichológiai vizsgálatokon szoktak csinálni; de ott is van ezerféle. Van, amelyik jobban "fekszik" az embernek, van, amelyik kevésbé. Nekem is volt ilyen teszteken 134 is, meg 148 is. Emellett függ az illető aktuális fáradságától, koncentráló-képességétől, stb.
nekem csak 12 perc volt, viszont csak 35 lett jó, ami sztem elég gáz, de azt hozzá kll tenni, hogy a felénél már úntam, és összecsaptam az egészet, csak legyek kész XD
, mivel már egyszer ezt megcsináltam, akkor azthiszem 112 jött ki, most meg 106.. hmm elmehtek peugeotnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!