Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Meg lehet-e oldani Excelben...

Attila8101 kérdése:

Meg lehet-e oldani Excelben hogy beírok egy betűt egy cellába és ő behelyettesíti az általam, a betűhöz rendelt idővel?

Figyelt kérdés

Pl.: r--->8:00

r1-->16:00

Majd az r-t beírom az A5-be és beírja 8:00-át stb.Persze mindez legyen igaz a munkafüzet bármelyik cellájára.

Köszönöm!!

2011. febr. 4. 17:22
 1/7 anonim válasza:
Igen, pl a1 cellába beírod hogy r, a b1 cellába beírod, hogy 8, a kettőt egyben kijelölöd, és a Beszúrás-Név-Létrehozás paranccsal elnevezed. Innentől kezdve az r=8 lesz
2011. febr. 4. 18:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem értjük egymást.De nekem az a lényeg,hogy én beírom hogy r és az excel behelyettesíti a 8:00-val.Az é betűt meg a 20:00-val helyettesítse.Amit javasoltál az nekem nem csinál semmit.
2011. febr. 4. 19:03
 3/7 anonim válasza:

Valóban félreértettelek, bocsi.

Amit írtam az különböző műveleteknél használható, pl. függvényeknél, képleteknél. Ott sem fogja a 8-at írni az r helyett, hanem ha egy képletben írod pl. hogy =r akkor az 8-at fog jelenteni.

De amit te szeretnél, azt nem tudom, hogy olyat lehet-e.

2011. febr. 4. 20:06
 4/7 Sajtoskifli ***** válasza:
Ha jó megoldás, akkor leírom hogy kell, én erre azt csinálnám, hogy 2 különböző munkalap lenne, az egyikbe írogatnád be, a másikba meg kiírna úgy ahogy szeretnéd. Szerintem a mostanira nem nagyon van megoldás
2011. febr. 4. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Amelyik cellába beírsz, azt nem fogja átjavítani.

Bármelyik másik cellába viszont beteheti az eredményt.

2011. febr. 5. 00:35
 6/7 A kérdező kommentje:

Végülis egy járható utat találtam.

n=8:00

nk=20:00

r=14:00

rk=22:00

Csináltam egy egyszerű macrót ami lecseréli a cellában a tartalmat.Egy különálló cellában pedig összeadódik az összes óra majd megszorzódik az órabérrel.Sztem ez a legjobb megoldás.De azért ha van jobb az sem baj. :)

2011. febr. 5. 09:23
 7/7 titak ***** válasza:
Makrót kell hozzá használnod
2011. febr. 5. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!