Mennyi ilyen napelem cella kell egy normál 220v-os led-es spotlámpa világításához? Csak simán sorba kötve, vagy párhuzamosan, minden vezérlés nélkül. Napelem cella panel 80x150mm 0,5V 3,6A 1,8Wp "B"
Mert ha a lámpa 220v-os, akkor ebből kb 440db kell? :D
1.Az ampert(A) értem,
2.a "Wp"-t nem,
3.meg a "B" jelzést sem...
Segítenétek?
11:42 vagyok, akkor egyszerűsítsünk!
Szerény ugyan, de amire írtad jó!
Veszel egy kerti leszúrható lámpát, olykor 600Ft, kiszeded belőle a LEDet, azt betelepíted, többi részét "kitelepíted", van alkonykapcsolója, azaz nappal nem, csak éjszaka fog világítani.
Ha ennél bonyolultabb kell (mert az lesz az akkuval, töltésvezérlővel, kapcsolóval, egyebekkel), akkor kell keresni power LEDet, megnézni hány V kell neki, annál nagyobb feszültségű akku pakkot összerakni, ehhez megfelelő cellaszámú solarpanelt összeállítani, akkut választani, vezérléssel túltöltést, mélykisütést (mindkettőtől tönkremegy) megakadályozni......
Vezérszavakban ennyi.
Hehe :D Olyanom már van 3db! ;)Kertilámpát vettem kiárusításban 5db-ot!
Kinn van az ablakomban a cella, bevezetve egy kis lámpa búrába!
Ezzel az a baj, hogy mostanság nem tölt sokat rá... Raktam bele a 600-as helyett egy 2300mAH akksit, feltöltve, de azt sem tölti valami hűdenagyon...Este felkapcsol, azt 1-2 óra múlva le... De ha egész nap 7ágra süt a nap, akkor hajrá fasza minden.
Egy kicsivel nagyobbat akarok majd.
De kaptam sok hasznos info-t most már majd alakul, köszi!
Legalább van fogalmam...
Örülök, hogy nem vész kárba billentyűkoptatásom...
Attól, hogy nagyobb az aksi, semmi nem változik, kivéve, ha a kisebbet már feltöltötte volna, az már nem kérne többet, a nagyobba meg még férne, tovább világítana. Ilyen borús időkben igen lecsökken a "napenergia".
Amit tehetsz (ha eddig nem tetted), fordítsd dél felé, és 30 fokos szögben álljon. (Azt nem mondom, hogy csinálj napkövető automatát, persze van ilyen is).
Vagy: polaritásra ügyelve párhuzamosan kötheted a cellákat (2-őt biztos), most nem gond, de nyáron nem nyerő, valami "megromolhat", nem ismerem pontosan a beépített elemeket.
Nem volt hiába, köszönöm mindenkinek! :)
Majd összeírok 1-2 dolgot, lehet azt is felrakom ide, hogy így stimmel-e!
Kösz még egyszer mindenkinek! Mentek a hasznos jelzésű felfele mutató zöld kezecskék! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!