A foszforsav reagál a cinkkel?
Figyelt kérdés
Rozsdás vasfelületeket foszforsavval szoktak rozsdamentesíteni (passziválni). Ha azonban nem tiszta vas vagy acél a felület, hanem galvánozott acél és arra öntenek foszforsavat, akkor mi fog történni? A rozsdás felületeket passziválja és a cinket békén hagyja, vagy tönkreteszi a galvánozást?2011. jan. 29. 15:44
1/5 anonim válasza:
Igen, 3Zn + 2H3PO4=Zn3(PO4)2 + 3H2
2/5 anonim válasza:
Előző vagyok!
Sajnálom, rosszul értelmeztem a kérdsed
3/5 anonim válasza:
Valószinűleg a galvánozást is tönkreteszi
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ment a zöld kéz. Sajnos nem túl biztató.
Akkor egy öreg, galvánozott karosszériájú autót hogyan látnak el alvázvédelemmel? Úgy tudom, az alvázvédelem első lépése kémiai rozsdátlanítás, ami nem más, mint tömény foszforavval lemosás. Ezek szerint a műhelyben egy ilyen kocsiban több kárt tennének mint hasznot?
2011. jan. 30. 16:29
5/5 anonim válasza:
Sajnos nem tudom pontosan ennek az eljárásnak a folyamatát, de komoly eséllyel (mint, ahogy leírtad) több kár van belőle, mint haszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!