Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Kokaintúladagolásra tényleg...

Kokaintúladagolásra tényleg jó az adrenalin?

Figyelt kérdés
2011. jan. 9. 21:01
1 2
 1/11 Ájhevnó ***** válasza:

A kokaintúladagolásban szívritmuszavar miatt vesztik legtöbben életüket, én inkább a defibrillátorban bíznék ilyen esetekben. Azt lehet használni a használati útmutatás után avatatlan kezeknek is, az adrenalint meg bízd a mentősökre.

Bár ilyen esetben a szerencsétlen szívnek lehet nem tesz túl jót az adrenalin, ami fokozza az összehúzódások sebességét és erejét.

2011. jan. 9. 22:36
 2/11 A kérdező kommentje:
és a nyugtatók sem jók?
2011. jan. 9. 23:02
 3/11 anonim ***** válasza:
A kokain a noradrenerg uptake1-et gátolja, vagyis "kint marad" a noradrenalin a szinaptikus résben, így hosszabb lesz a hatása. A legrosszabb, amit tenni lehet, hogy adrenalint adsz egy ilyen betegnek...
2011. jan. 9. 23:31
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

- Ne szarakodj már, add be neki.

- OK, te addig, vedd le a polóját és keresd meg a szívét.

- Pontosan kell?

- Naná, hogy pontosan, ***** meg. Szívinjekciónál pontosan kell.

- Nem tudom, hogy pontosan hol van.

- Azt hiszem, valahol itt lehet. Ez az.

- Rendben, akkor kellene nekem egy vastag filctoll. Van itthon?

- Micsoda?

- Egy vastag filctoll. Fekete vagy akármilyen.

- Egy jelölőtoll!

- Kész vagy már?

- OK, OK. OK. Azt hiszem kész.

- Siess. Mondom mit csinálj.

- Te adod be neki.

- Nem, te adod be neki.

- Én nem adom be. Még soha nem csináltam.

- Én sem csináltam, ***** meg! És most sem fogom! Te hoztad ide, te adod be neki. Majd ha én viszek hozzád egy túllőtt p*csát, akkor annak én adom be.

- Add ide! Te meg ezt add ide. Rendben, mondd mit csináljak

- OK, az adrenalin injekciót egyenesen a szívbe kell adni. De itt van a mellcsont...amit át kell szúrni. Erősen kell beszúrni, mintha le akarnád döfni.

- Háromszor kell beéeszúrni?

- Dehogy bmeg, dehogy háromszor! Elég csak egyszer de elég erősen kell ahhoz, hogy átszúrd a mellkasát a szívéig. Ha bent van a tű, megnyomod fecskendőt.

- Rendben. És mi fog történni?

- Arra én is kíváncsi leszek.

- Ne szórakozz már, ***** meg! Nem akarom megölni!

2011. jan. 10. 03:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Ponyvaregény... :-)

Na igen ott pont az volt a probléma, hogy a csaj azt hitte, hogy kokaint szippant, mikozben heroin volt.

2011. jan. 10. 08:54
 6/11 anonim válasza:
0%
A kokainnak mi köze a tudományhoz? Bocs,ha hülyeséget kérdeztem.
2011. jan. 10. 16:49
 7/11 A kérdező kommentje:

orvostudomány

azthittem az kokain volt abban a filmben

2011. jan. 10. 17:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Előző: Nem a kokain fogyasztás módjait vitatjuk meg, hanem a biológiai vonatkozásait. A különböző bioaktív vegyületek hatásmechanizmusa, ellenszere stb a biológiai tudományok része akkor is, ha az adott vegyület illegális szernek minősül.
2011. jan. 10. 17:48
 9/11 A kérdező kommentje:
A noradrenerg uptake1 gátlása olyasmi mint amikor egy antidepresszáns gátolja a szerotonin visszavételt?
2011. jan. 10. 17:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Olyasmi, csak szerotonin helyett a noradrenalin nem vevődik vissza.
2011. jan. 10. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!