Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az IQ-tesztek mennyire megbízh...

Az IQ-tesztek mennyire megbízhatóak?

Figyelt kérdés
Mennyiben befolyásolhatja akár az egész életünket egy IQ-teszt eredménye,s mennyire mértékadó? Én anno népnyelven csak kisegítő-iskolában fejeztem be a8-at,s anno amikor a pszichiátrián végeztettek velem IQ-tesztet,(-még gyerekkoromban,)90-pont volt,legutóbb én kértem a legiben,ott 105-pont volt,a scientológián egy állítólag oxfordi-IQ-tesztet végeztettem el csak úgy kíváncsiságból,ott 110-pont volt az eredmény.Nos voltam is mindjárt bajban,mert záporoztak a kérdések,hogy hogy kerülhettem én kisegítőbe,s a fejemben is kavarogtak a dolgok,hogy most én tényleg értelmi-fogyatékos vagyok e, vagy sem.Egyébként,bárkivel elbeszélgettem,az meg volt lepődve azon,hogy én oda jártam anno.
2010. dec. 21. 15:23
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Baracsi Attila.: Nos akkor mégis mi az ótvaros fenéért csinálnak ebből az iq-dologból akkora nagy ügyet pl-a munkaerőpiacon,amikor Magyarhonban momentán nem "szuper okosokra" hanem,inkább jól képzett szakemberekre lenne szükség!!
2011. jan. 25. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!