Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van módja annak, hogy az...

Van módja annak, hogy az internetszolgáltató ne tudja beazonosítani az ip címedet?

Figyelt kérdés
Tudom, vannak olyan programok, mint az Anonymip, stb, amik váltogatják az ipcímedet, de például, ha a rendőrség keres egy ipcím alapján, akkor a netszolgáltatód kiadja az nekik az ip címedet, az ügyféladataiddal együtt. Lehetséges őket valahogy kijátszani?
2010. dec. 13. 11:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Mi lenne, ha inkább nem csinálnál illegális dolgokat, hogy a rendőrségnek kelljen betörnie az ajtódat?

Vagy ez túl nehéz?

2010. dec. 13. 12:11
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkit kijátszani, kicsit ködösen fogalmaztam, csak szakmailag vagyok rá kíváncsi, hogy pontosan, hogy is működik ez az ipcím beazonosítás.
2010. dec. 13. 12:20
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Anonim proxyt használsz.

Az összes internetforgalmad átirányítod egy proxyszerverre, aki továbbküldi az általad kért oldalra és az "eredményt" pedig ő adja vissza neked. Vagyis: a szolgáltató csak azt látja, hogy egy szerverrel kommunikálsz csak titkosított kapcsolaton, többet nem.

Remélem érthető voltam.

2010. dec. 13. 12:24
 4/13 A kérdező kommentje:
Az voltál, kösz.
2010. dec. 13. 13:33
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Viszont ha a rendőrség megtalálja az adott proxy gazdáját, és onnan kinyeri, hogy te törted fel a NASA rendszerét, akkor elméletileg ugyanúgy meg tud találni. Egy weboldal(egy szerver) elől el tudod rejteni az IP-címedet proxyn keresztül, de visszafelé ha valaki nagyon akarja, akkor megtalálja a kommunikáció forrását.
2010. dec. 13. 13:49
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Az INTERNETSZOLGÁLTATÓ elől sehogy nem tudod elrejteni magadat. Te az ő belső hálózatának vagy a tagja, pontosan tudja, melyik IP-hez melyik előfizetés tartozik. Ezen semmiféle proxy nem segít. Ha ismered a hálózatát akkor persze egyéni megoldásokkal lehet trükközni bizonyára, de nincsen általános megoldás.
2010. dec. 13. 14:02
 7/13 anonim ***** válasza:
Utolsónak: rosszul tudod, az anonim proxy pont ezért van, nézz csak utána. Mint írtam (2. hsz), egy darab IP-hez (a proxyhoz) csatlakozol a gépeddel.
2010. dec. 13. 14:21
 8/13 anonim ***** válasza:
14:21: Csakhogy ahhoz a proxihoz már a saját szolgáltatódon keresztül jutsz el. Tehát idegen szerver elől el tudsz rejtőzni, de a saját szolgáltatód elől (akinél az előfizetésed van) nem.
2010. dec. 13. 14:39
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Hi,

Várjá, asszem rosszul értettem a kérdést. Az IP címet TERMÉSZETESEN látja a szolgáltató, hiszen tőle kapod.

Az anonim proxyval viszont azt tudod elrejteni, hogy mit csinálsz, nézel a neten :)) Nem ez a lényeg?

2010. dec. 13. 14:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát én arra voltam kíváncsi, hogy az internetszolgáltató elől el lehet e rejtőzni. Köszönöm szépen a sok választ,ezek szerint nem lehet?
2010. dec. 13. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!