Van módja annak, hogy az internetszolgáltató ne tudja beazonosítani az ip címedet?
Figyelt kérdés
Tudom, vannak olyan programok, mint az Anonymip, stb, amik váltogatják az ipcímedet, de például, ha a rendőrség keres egy ipcím alapján, akkor a netszolgáltatód kiadja az nekik az ip címedet, az ügyféladataiddal együtt. Lehetséges őket valahogy kijátszani?2010. dec. 13. 11:46
1/13 anonim válasza:
Mi lenne, ha inkább nem csinálnál illegális dolgokat, hogy a rendőrségnek kelljen betörnie az ajtódat?
Vagy ez túl nehéz?
2/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkit kijátszani, kicsit ködösen fogalmaztam, csak szakmailag vagyok rá kíváncsi, hogy pontosan, hogy is működik ez az ipcím beazonosítás.
2010. dec. 13. 12:20
3/13 anonim válasza:
Anonim proxyt használsz.
Az összes internetforgalmad átirányítod egy proxyszerverre, aki továbbküldi az általad kért oldalra és az "eredményt" pedig ő adja vissza neked. Vagyis: a szolgáltató csak azt látja, hogy egy szerverrel kommunikálsz csak titkosított kapcsolaton, többet nem.
Remélem érthető voltam.
4/13 A kérdező kommentje:
Az voltál, kösz.
2010. dec. 13. 13:33
5/13 anonim válasza:
Viszont ha a rendőrség megtalálja az adott proxy gazdáját, és onnan kinyeri, hogy te törted fel a NASA rendszerét, akkor elméletileg ugyanúgy meg tud találni. Egy weboldal(egy szerver) elől el tudod rejteni az IP-címedet proxyn keresztül, de visszafelé ha valaki nagyon akarja, akkor megtalálja a kommunikáció forrását.
6/13 anonim válasza:
Az INTERNETSZOLGÁLTATÓ elől sehogy nem tudod elrejteni magadat. Te az ő belső hálózatának vagy a tagja, pontosan tudja, melyik IP-hez melyik előfizetés tartozik. Ezen semmiféle proxy nem segít. Ha ismered a hálózatát akkor persze egyéni megoldásokkal lehet trükközni bizonyára, de nincsen általános megoldás.
7/13 anonim válasza:
Utolsónak: rosszul tudod, az anonim proxy pont ezért van, nézz csak utána. Mint írtam (2. hsz), egy darab IP-hez (a proxyhoz) csatlakozol a gépeddel.
8/13 anonim válasza:
14:21: Csakhogy ahhoz a proxihoz már a saját szolgáltatódon keresztül jutsz el. Tehát idegen szerver elől el tudsz rejtőzni, de a saját szolgáltatód elől (akinél az előfizetésed van) nem.
9/13 anonim válasza:
Hi,
Várjá, asszem rosszul értettem a kérdést. Az IP címet TERMÉSZETESEN látja a szolgáltató, hiszen tőle kapod.
Az anonim proxyval viszont azt tudod elrejteni, hogy mit csinálsz, nézel a neten :)) Nem ez a lényeg?
10/13 A kérdező kommentje:
Hát én arra voltam kíváncsi, hogy az internetszolgáltató elől el lehet e rejtőzni. Köszönöm szépen a sok választ,ezek szerint nem lehet?
2010. dec. 13. 14:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!