Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért ilyen nehéz megszokni a...

Miért ilyen nehéz megszokni a nyári óraállítást?

Figyelt kérdés

márc. 30. 00:29
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
55%
Mi nehézség van benne mesélj már
márc. 30. 00:38
 2/30 anonim ***** válasza:
56%

Azért, mert ez egy orbitális faxság!

😡

De minek folyton ilyen típusú kérdéseket kiírni a témában?

🤔

Nem lenne célszerűbb így kérdezni:

"Mit lehetne tenni az ügyben, hogy a túlfizetett naptárhivatalos s@ggfejek már végre összekapják magukat az európai parlament szintjén, és így végleg véget vessenek ennek a historikus őrületnek?!"

márc. 30. 03:24
 3/30 anonim ***** válasza:
20%
Mert mikor állítottunk órát?
márc. 30. 08:18
 4/30 anonim ***** válasza:
91%
#3 legutóbb ma hajnalban
márc. 30. 08:18
 5/30 anonim ***** válasza:
10%

4

Ja oké. Amúgy nem értem a hisztit körülötte. Felesleges persze, de a telefon átáll magától innentől meg max akkor veszem észre amikor a Calatravát felcsattinton pár havonta egyszer.

márc. 30. 08:20
 6/30 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem nehéz. Én pontosan ugyanannyit alszom, mint máskor, bennem nem zavar meg semmit. Inkább örülök neki, hogy végre egy órával tovább van világos, és nem reggel fél 6-kor süti ki a szemem a Nap.
márc. 30. 08:47
 7/30 anonim ***** válasza:
77%

6

Én a rendes időt preferálom, főleg nyáron amikor meleg van nem szeretem amikor este 10-ig nem lehet kimenni mert olyan meleg van.

márc. 30. 09:19
 8/30 anonim ***** válasza:
82%

Nehéz megszokni? Vagy 15 éve már fel sem tűnik.

Egyetértek vele? Nem. Szeretem a téli időszámítást? A legkevésbé sem. Ha tehetném eltörölném? Igen.

De ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy nehéz lenne megszokni. Sok baj van vele, de ez pont nem az. Régen szar volt, mert az órákat kézzel állítottuk át és ez összezavarta az agyat. Manapság már tudomást sem kell róla venni és ha nem veszünk róla tudomást, akkor az agy sem zavarodik össze. Reggel felkelsz, ránézel a már átállított telefonodra, 6 óra. Oké, 6 óra, kész. Tudomásul veszed, hogy annyi az idő, amennyi, pont úgy, mint bármelyik másik napon az évben. Én is ma kicsit később keltem a szokásosnál. "Hmm, de jót aludtam, de kellett is". Eltelt 3 óra, mire rájöttem, hogy óraállítás volt és ezért volt annyi az idő, amennyi.

Azért zavarodsz össze, mert ezen pörögsz. Teljesen feleslegesen, teszem hozzá. Ez ugyanaz a szituáció, mint amikor egy szót folyamatosan ismételgetsz és egy perc múlva totál értelmetlenné válik. Ha ennyire ráfeszülsz valamire, az agy összezavarodik. Nem akarsz összezavarodni? Akkor ne hisztizz emiatt. Saját magadat kergeted bele a problémába, csak el kéne engedni, nem foglalkozni vele és akkor megszűnne a problémád.

márc. 30. 10:01
 9/30 A kérdező kommentje:

Aki nem érti ezt a „hisztit". Ától függően hogy merre kell tekerni... Nem alszol jól, mert a szervezet független attól, hogy tekered az órát. A pici gyerek, állatkák nem tudják ezt... Az ember és állat órája nem áll át.

Kettes válaszoló, igazad van mondjuk.

És lássuk be, a téli a normális, eredeti. Nyáron előnyösebb lenne – ahogy a hetes válaszoló is írta – nyáron hamarabb hülne le este a lakás... Hamarabb lehetne aludni. Arról nem beszélve, hogy aki a téli állításkor éjjel dolgozik, plusz egy órát kell dolgoznia és egyáltalán nem biztos (sőt...), hogy ő most is dolgozott, hogy viszakapja azt az egy órát.

A szervezet tehát, igenis megterhelő.

márc. 30. 12:09
 10/30 A kérdező kommentje:
8,ez nem igaz. Az ember belső órája akkor is tudja. És, de, vannak még kézzel állítható órák. Nekem is van.
márc. 30. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!