Mi zajlik le akkor amikor a bor megecetesedik?
Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 20:19
2/3 anonim válasza:
a borban maradnak cukrok amelyeket egy ecetsavtermelő baktériumfajta enzimrendsere lebont
Cukor+ ecetsav enzim=ecetsav(+hő de nem biztos)
Miért nem az erjedést írtad...azt fejből tudom...
3/3 anonim válasza:
"Cukor+ ecetsav enzim=ecetsav(+hő de nem biztos"
Bizony nem! A cukor az alkoholos erjedésre lett elhasználva. A levegőből bekerülő ecetsavbaktériumok az alkoholt alakítják át ecetsavvá! Alkohol C2H5OH ecetsav CH3COOH
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!