Egy több 100 l-es műanyag esővízgyűjtő hordó ha tele van, mennyire kell átfagynia, hogy elrepedjen?
Figyelt kérdés
Ha a talaj még nem fagy alatta, elrepedhet?
Anyaga: HDPE.
Bevált fagy elleni védekezési módszert tudsz?
Ami alul körben sarkos, vagy a lekerekített bírja jobban?
jan. 1. 10:46
11/17 anonim válasza:
Kérdező, neked annyi problémád van ezzel a hordóval, hogy nem is értem minek raktad ki. Ha ennyire gáz lenne, ha szétfagyna, akkor tegyél sót a vízbe. Persze utána ennek megfelelően is használd fel. Nem tudom, hogy pontosan mire kell a víz, használod-e.
12/17 A kérdező kommentje:
#10 Azt nem jó, hogy lékelés, feljebb tud emelkedni, befagy (általában éjszaka fagy csak), lékelés, megint feljebb,stb.? De ez is csak akkor, ha a műanyagoldalfalhoz való hozzáfagyás elenged.
#11 Sajnos nem tehetek sót a vízbe. A problémákat illetően nem csukhatom be a szemem, mert attól nem szűnnek meg.
jan. 1. 17:18
13/17 anonim válasza:
Hát pedig vagy nem engeded befagyni vagy becsukod a szemedet. A fizikát nem lehet megváltoztatni. De szerintem ha nyitott a teteje, akkor nem fog szétfagyni. Az én hordóm sem fagyott még szét.
14/17 A kérdező kommentje:
#13 Azt írtam, hogy hiába csuknám be a szemem.
Milyenfajta hordód van?
jan. 1. 18:07
15/17 Senior Séf válasza:
Süllyessz bele nádkévét, vagy nagyobb hungarocell darabot, Bár Mo-on mostanában nemigen van olyan tél, ami ekkora tömegú vizet átfagyaszt.
16/17 T. Feri válasza:
Mondjuk a hungarocell nem fog belesüllyedni. Nem hagyja magát.
17/17 anonim válasza:
#15 - és akkor fog nagyot nézni a mi emberünk, amikor a MPa nagyságrendnyi nyomást is kiálló zárt cellás hungarocell alig deformálódik, de a tized-akkora nyomást bíró értékes hordója javíthatatlanul összereped!
😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!