Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Egy több 100 l-es műanyag...

Egy több 100 l-es műanyag esővízgyűjtő hordó ha tele van, mennyire kell átfagynia, hogy elrepedjen?

Figyelt kérdés

Ha a talaj még nem fagy alatta, elrepedhet?

Anyaga: HDPE.

Bevált fagy elleni védekezési módszert tudsz?

Ami alul körben sarkos, vagy a lekerekített bírja jobban?

jan. 1. 10:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked annyi problémád van ezzel a hordóval, hogy nem is értem minek raktad ki. Ha ennyire gáz lenne, ha szétfagyna, akkor tegyél sót a vízbe. Persze utána ennek megfelelően is használd fel. Nem tudom, hogy pontosan mire kell a víz, használod-e.
jan. 1. 16:34
 12/17 A kérdező kommentje:

#10 Azt nem jó, hogy lékelés, feljebb tud emelkedni, befagy (általában éjszaka fagy csak), lékelés, megint feljebb,stb.? De ez is csak akkor, ha a műanyagoldalfalhoz való hozzáfagyás elenged.

#11 Sajnos nem tehetek sót a vízbe. A problémákat illetően nem csukhatom be a szemem, mert attól nem szűnnek meg.

jan. 1. 17:18
 13/17 anonim ***** válasza:
Hát pedig vagy nem engeded befagyni vagy becsukod a szemedet. A fizikát nem lehet megváltoztatni. De szerintem ha nyitott a teteje, akkor nem fog szétfagyni. Az én hordóm sem fagyott még szét.
jan. 1. 18:03
 14/17 A kérdező kommentje:

#13 Azt írtam, hogy hiába csuknám be a szemem.

Milyenfajta hordód van?

jan. 1. 18:07
 15/17 Senior Séf ***** válasza:
77%
Süllyessz bele nádkévét, vagy nagyobb hungarocell darabot, Bár Mo-on mostanában nemigen van olyan tél, ami ekkora tömegú vizet átfagyaszt.
jan. 3. 18:32
 16/17 T. Feri ***** válasza:
Mondjuk a hungarocell nem fog belesüllyedni. Nem hagyja magát.
jan. 3. 22:00
 17/17 anonim ***** válasza:

#15 - és akkor fog nagyot nézni a mi emberünk, amikor a MPa nagyságrendnyi nyomást is kiálló zárt cellás hungarocell alig deformálódik, de a tized-akkora nyomást bíró értékes hordója javíthatatlanul összereped!

😆

tegnapelőtt 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!