Mindig feltölt árammal az 5G képes telefonom, miért?
Ha telefonon olvasok valamit 10-15 percig elkezd a kezem bizseregni, majd a fejemben nyomást érzek.
Utána ha leteszem a telefont és elmegyek megengedni a csapot, akkor egy nagyon erős kisülést tapasztalok amikor megérintem a csapot.
Ha én háton olvasok és a lapockám alatt van egy párna, nagyon gyakran elzsibbad a kezem.
Tapasztaltam e-olvasóval és telfonnal is. Könyvvel csak azért nem, mert így nem esik fény a lapokra.
(Az e-reader repülőgépes módban van, nem bocsájt ki semmit. De amúgy se tudna ilyet produkálni)
Ha sok képernyőt nézek nekem is könnyen megfájdul a fejem, de ha a képernyő nem sokkal fényesebb mint a szoba, nincs szembefény az ablakból, akkor később érzem meg. És kifejezetten a szememet is fáradtnak érzem.
Szóval ez meg egyszerű szemfáradtság.
Szóva van alternatív magyarázat a problémádra.
Am az 5G kb ugyan az a tartomány, mint a WiFi, szóval fura lenne, hogy ez az 5g rádióhullám pánik csak mostanság jelentkezik.
2
Soha ezelőtt ilyesmit nem tapasztaltam semmilyen eszközzel. Hogy kisülést okozzon, feltöltsön energiával.
Utóbb mikor egy utolsó generációs autót vezettem akkor is tapasztaltam kisülést ami után kiszálltam az autóból és ajtó becsukásakor hozzáértem az ajtóhoz.
Nem tudom mi okozhatja. Nagyobb elektromos töltéssel, nagyobb energiával rendelkeznek a modernebb eszközök. Talán.
Kérdező - abszolút hülyeségeken aggódsz.
Inkább tedd le azt a telefont - utána vedd elő a fizikakönyvet - és tanuld meg belőle az elektromosságtant!
5
Oké megtanulom, de az hogyan fogja megmagyarázni azt amit tapasztalok?
Tegnap 13:28
Vagy van egy új pulóvered/ cipőd/nadrágod.
Engem a 2006 os buta autó és a 2024-es okos/android autó ugyanúgy megráz.
A magyarázat továbbra is az, hogy tévesen kapcsolsz ok-okozati viszonyba két jelenséget.
Persze a te esetedben lehet mindenféle korreláció, pl. a téli időszak eljén cseréltél telefont, a téli száraz levegőben meg amúgy is könnyebben alaku ki statikus kisülés...
Az tény, hogy a biztonságossági teszteléseket úgy 1 - 2.5 centire az emberi testtől végzik el, ezért a telefongyártók is azt javasolják, hogy minimum ekkora távolságra a testtől használjuk. Tehát próbáljuk meg távol tartani a testünktől amennyire lehet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!