Biztos gáz, de nem tudom, mit jelent ez a jel? Egy ilyen órát szeretnék csinálni egy ismerősömnek aki matektanár volt, és nem tudom, hogy 3,5 és 11 óránál mi az a jel a képletben?
Nem gyök, mert az már van a számlapon. Lehet, hogy nem is kéne tudnom, csak kíváncsi vagyok, és ha már megcsinálom ajándékba, mégis tudjak róla valamit... előre is köszi a segítséget:)
gyök az, ha kiszámolod, akkor a megfelelő órák jönnek ki
több helyen is van gyök, sőt 4 és 6 óránál tört van, azok is egyforma műveletek
egyébként baromi jó ez az óra
Az osztást jelenti. Ha megfigyeled, akkor pontosan ki is jön :)
198:66=3
630:126=5
1221:111=11
Nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tudom, akkor az USA-ban így végzik a diákok az osztást. Nagyon régen volt egy Best nevű matematikai program (90-es évek közepe), amit általánosban nyomtunk néhány matekóra helyett (5. osztályban). Ott kellett hasonlóan osztani, ha jól emlékszem (már régen volt).
Köszi, valahogy megkevert, hogy a gyök és az osztás jelek is jelölve vannak már egyszer a számlapon, de máshogy... este 11 múlt, és nem nagyon akartam már matematikai műveletekbe menni, gondoltam egyszerűbb ha megkérdezem:))
Az óra tényleg klassz, hobbyboltban lehet kapni natúr fa számlapot óraszerkezettel, tegnap lefújtam feketére, holnap ráfestem a számokat hibajavítóval, remélem találó ajándék lesz.
Én se tudtam, de valóban igaza van a másodiknak.
osztás jelek:
Ezek az amerikánusok mit ki nem találnak... :D
Amúgy az ötlet jó, épp akartam javasolni a hobbi boltos megoldást, de ezek szerint már meg van.
Hajrá! :)
Ui.: Mondjuk ezen a jelen változtathatsz, mert könnyen meglehet, hogy a matektanárod sem ismeri (Párom matematikusként végzett, mégse látta még soha) és Magyarországon nem is használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!