Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Biztos gáz, de nem tudom, mit...

Biztos gáz, de nem tudom, mit jelent ez a jel? Egy ilyen órát szeretnék csinálni egy ismerősömnek aki matektanár volt, és nem tudom, hogy 3,5 és 11 óránál mi az a jel a képletben?

Figyelt kérdés

[link]

Nem gyök, mert az már van a számlapon. Lehet, hogy nem is kéne tudnom, csak kíváncsi vagyok, és ha már megcsinálom ajándékba, mégis tudjak róla valamit... előre is köszi a segítséget:)

2010. nov. 5. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:

gyök az, ha kiszámolod, akkor a megfelelő órák jönnek ki

több helyen is van gyök, sőt 4 és 6 óránál tört van, azok is egyforma műveletek

egyébként baromi jó ez az óra

2010. nov. 5. 22:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az osztást jelenti. Ha megfigyeled, akkor pontosan ki is jön :)

198:66=3

630:126=5

1221:111=11

Nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tudom, akkor az USA-ban így végzik a diákok az osztást. Nagyon régen volt egy Best nevű matematikai program (90-es évek közepe), amit általánosban nyomtunk néhány matekóra helyett (5. osztályban). Ott kellett hasonlóan osztani, ha jól emlékszem (már régen volt).

2010. nov. 5. 22:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi, valahogy megkevert, hogy a gyök és az osztás jelek is jelölve vannak már egyszer a számlapon, de máshogy... este 11 múlt, és nem nagyon akartam már matematikai műveletekbe menni, gondoltam egyszerűbb ha megkérdezem:))

Az óra tényleg klassz, hobbyboltban lehet kapni natúr fa számlapot óraszerkezettel, tegnap lefújtam feketére, holnap ráfestem a számokat hibajavítóval, remélem találó ajándék lesz.

2010. nov. 5. 23:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én se tudtam, de valóban igaza van a másodiknak.

osztás jelek:

[link]

Ezek az amerikánusok mit ki nem találnak... :D

Amúgy az ötlet jó, épp akartam javasolni a hobbi boltos megoldást, de ezek szerint már meg van.

Hajrá! :)

Ui.: Mondjuk ezen a jelen változtathatsz, mert könnyen meglehet, hogy a matektanárod sem ismeri (Párom matematikusként végzett, mégse látta még soha) és Magyarországon nem is használják.

2010. nov. 5. 23:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
bocs, első vagyok, én is benéztem... sorry
2010. nov. 5. 23:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Még arra ügyelj, hogy ha tagoló jelet akarsz bele tenni, az ne vessző legyen. Sajnos az amcsik pontot használnak a tizedes jelölésére, azaz mondjuk a 3 és fél az náluk 3.5 (míg nálunk 3,5), és vesszőt a tagolásra, vagyis az ezer az náluk 1,000 lenne. De egyébként szerintem nem kell bele, mert a matematikában nem használjuk, a tagolójelek inkább a sajtó érdekében vannak kitalálva, hogy gyorsabban átlátható legyen egy szám.
2010. nov. 6. 00:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. nov. 12. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!