Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy működik a mosógép befolyó csöve?

Figyelt kérdés
Falból kijön egy hidegvizes csap. Ha nincs rákötve semmi, akkor ha megnyitom, természetesen folyik a padlóra a víz. Erre rákötjük a mosógép csövét. Megnyitjuk a csapot. Miért van az, hogy csak akkor kerül mosógépbe víz, ha az szivattyúzza? A cső végén gondolom szelep van, de mi történik a csapban, ha az amúgy folyamatosan árasztaná magából a vizet? A hálózat "fentebbi" szintjén érzékelődik, hogy nem tud folyni a víz, és leáll a pumpálás?

aug. 13. 10:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Bocsmá', hogy hidraulikához ennyire nem értek, és mertem kérdezni. Most menjek oda én is minden elektronika kérdéshez lehülyézni azt, akinek nem az a szakmája és nem gondolt bele eléggé?
aug. 14. 11:40
 12/21 anonim ***** válasza:

Kérdező - szerintem az túl triviális, hogy az elzárócsapok sorba köthetőek egy állandó nyomású (tehát nem állandó vízáramú) vezetéken és a kétállású szelepek - tudákosabban megfogalmazva - pontosan a logikai "ÉS" (angolul AND) függvény szerint hatnak a vízáramra.

Az említett "állandó vízáramú" vezetéket éppen egy eleresztő csap kinyitásával iktathatnánk ki a vételezési pontról - ami jó nagy marhaság lenne a hétköznapi gyakorlatban - ugye? Bár a gátak építéskor szükséges folyóelterelések gyakorlati példát nyújtanak erre a jóval ritkább esetre is!

Én ezt már ovis koromban megértettem - persze akkor még nem tudtam ennyire "bvzisan" fogalmazni!

aug. 14. 12:00
 13/21 A kérdező kommentje:
Jó, hát nem mindenki született táltosnak.
aug. 14. 12:09
 14/21 A kérdező kommentje:
"állandó nyomású (tehát nem állandó vízáramú)" na, pl. én ezt honnan tudtam volna, hogy nem állandó vízáram?
aug. 14. 12:10
 15/21 anonim ***** válasza:
44%

Ezért mondtam a pszichikai tesztet.

Ha valaki nem tudja elviselni, hogy mások valamit nem értenek, az ne válaszoljon, és tanárnak se menjen.

aug. 14. 12:11
 16/21 anonim ***** válasza:

Kérdező kérdezi:

"na, pl. én ezt honnan tudtam volna, hogy nem állandó vízáram?"

Például onnan, hogy átlagos intelligenciával az emberek erre már ráébrednek legkésőbb úgy 10-12 éves korukra. Ráadásul alapiskolai másodfokon ez már fizikaórán tananyagismétlésnek számít, hisz már elsőfokon természetismeret-órán is említve vala a téma.

Az intelligencia lényege a környezetünk megismerésére való képesség és aktív törekvés. Már tipegőkortól napirenden találkozunk a vezetékes víz kieresztő szerelvényével, óvodás korban a többségnek a csőrendszereket illetően is már van némi átlátása. Szinte nincs olyan gyerek, aki az alapiskola félidejéig még nem látott egy vízvezetékre dolgozó elektromos pumát vagy puffertartályt, vízórát, aknaszerelvényeket, stb. - tehát ezek annyira alapvető dolgok, hogy aki ezeken sohase agyal gyermekkorban, annak bizony a szellemi fejlődését illetően valamilyen súlyos elmaradása van.

#15 (12:11) - én el tudom viselni, "hogy mások valamit nem értenek" (Miért állítod? Talán felemlegettem az illető édesanyjának a lába közét mint turisztikai attrakciót?), de az "Alkalmazott tudományok" rovatban nem helyeslem az óvodás szintű kérdéseket, ugyanis erre vannak az óvodásoknak szerkesztett unaloműző oldalak!

aug. 14. 22:29
 17/21 anonim ***** válasza:
72%

"Talán felemlegettem az illető édesanyjának a lába közét mint turisztikai attrakciót?"

Ha neked ebben nyilvánulna meg az, hogy valamit nem tudsz elviselni, akkor igazoltad a korábbi feltevésemet.

"tehát ezek annyira alapvető dolgok, hogy aki ezeken sohase agyal gyermekkorban, annak bizony a szellemi fejlődését illetően valamilyen súlyos elmaradása van."

Hát légy erös. A mai telefonnyomkodó generációban a többség ilyen.

aug. 15. 00:17
 18/21 anonim ***** válasza:
#17 (00:17) - rendben - akkor egyezzük meg annyiban, hogy én 40+ évesen egy kiöregedett zsémbes vén fax vagyok, aki nem képes megérteni, hogy a szellemi retardáltság az új generáció lételeme. Még 500 évet sem kellett hibernációban eltöltenem, hogy megérjem a hülyék paradicsomát!
aug. 15. 00:32
 19/21 A kérdező kommentje:

#16 Óvodásoknak való unaloműző oldal pont ez a gyakori kérdések, csak szólok. És igen, én leéltem 30 évet úgy, hogy nem láttam pumpát meg puffertartályt. Volt otthon, de nem láttam, nem érdekelt. Villamosmérnök vagyok, olyan szinten vannak meg a dolgok, hogy egyszerűbb dolgokat akár hőtanból, akár áramlástanból elektronikaként tudok modellezni. De ugye az mindig úgy kezdődik, hogy áramtartó, feszültségtartó, konstans impedancia típusú-e a forrás vagy a fogyasztó. És nem kötöttem össze, hogy amikor a csapot megnyitom, akkor a feszültség vagy az áram-e a konstans. Én hibám. De azért picit túlzás, hogy már a második vagy harmadik kisregényt írod az én lehülyézésemről, csak mert te valamit tudtál, amit én eddig nem, most már viszont igen.

Intelligencia meg amúgy az, amit az IQ teszt mér, és legegyszerűbben fogalmazva a változó környezethez való alkalmazkodás, adaptálódás képessége, tehát tessék, már az intelligencia fogalmában találtunk valamit, amihez viszont én többet értek, mint te.

aug. 15. 17:25
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező írta:

"Villamosmérnök vagyok"

Válasz:

Ez teljességgel elképzelhetetlen, hisz már az áramkörtechnika alapjait is a vízvezeték analógiáján érti meg egy kezdő tanuló.

Csak két lehetőség van:

1. Egy szánalmas vizsgáztató provokátor vagy.

2. Apukáddal írattál egy hozzászólást, hogy kimosdasd a regisztrációs korhatár alatti szerecsent.

Hiába próbálsz másokat hülyére venni, mert mindenképp csak teljesen hiteltelen és szánalmas a vergődésed - hisz aki ilyesmit leír:

"És igen, én leéltem 30 évet úgy, hogy nem láttam pumpát meg puffertartályt. Volt otthon, de nem láttam, nem érdekelt."

- na, az sohase és semmilyen mérnöki szakot nem végezhetett el - max. egy megélhetési közgazdász lehet az illető!

aug. 16. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!