Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A fénymúzeumban hogyan használ...

A fénymúzeumban hogyan használhatnak vizuális célokra négyes osztályú lézert?

Figyelt kérdés

[link]

Amikor megláttam ezt a táblát, inkább kihagytam azt a két kiállított dolgot, amelyiknél lézert használtak, mindkettőnél kinn volt a figyelmeztetés.

Én tudtam, hogy ez mit jelentene, még a visszaverődésébe nézni is veszélyes lenne. Ha ez valóban class 4-es lézer, mitől lesz biztonságos a kiállításon?

jún. 12. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a tábla a készülék belsejére vonatkozik. Ha a kilépési keresztmetszet elég nagy, akkor úgy már biztonságos a látványberendezés fénye.

Mellesleg milyen "fénymúzeumban" láttad a témát?

jún. 12. 14:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Itt: [link]
jún. 12. 15:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez volt az egyik, kék lézeres installáció:

[link]

jún. 12. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kifizetted a teljes árat és kihagytad?

Egy nyilvános kiállításon nem állíthatnak ki veszélyes dolgokat!

jún. 12. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ez valóban class 4-es lézer, mitől lesz biztonságos a kiállításon?"

Attól, hogy:

1. A látogatókat érő fényintenzitás az előírt határérték alatt van

2. Feltételezik az önálló cselekvésre képes látogatókról, hogy nem fognak beszambázni egy olyan ajtó mögé, amire ki van téve a "VESZÉLY - ILLETÉKTELENEK BELÉPNI TILOS!" felirat

3. Megfelel egy sor extra biztonsági előírásnak (védőház, vészkapcsolók, reteszelés), hogy akkor se történjen sérülés, ha valaki illetéktelen mégis olyan elszánt, hogy sikerül közelébe kerülnie az eszköznek.

jún. 13. 12:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként minden, kicsit is komolyabb lézershow 4-es osztályú lézereket használ, a többi teljesítménye egyszerűen túl gyenge ahhoz, hogy nagyobb térrészbe elegendő fény jusson.
jún. 13. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!