Víz alatti ajtót emberi kéz (emberi erő) képes kinyitni, ha az ajtó mögötti helyiség is teljesen feltöltődött vízzel? (Mint egy tengeralattjáró zsilipkapuja, csak itt nem erős mechanika nyitná a "zsilipet/ajtót".) Például hét-nyolc méter mélységben?
Nem tudom, ebben az esetben ki mit ért "összeköttetés" alatt. Én azt, amit jelent, vagyis a víz képes áramlani a két helyiség (tér) között. Ez nem követelmény az ajtó nyitásához (kivéve, ha az ajtó már nyitva, ekkor triviális az összeköttetés.
Mindenesetre, ha vízzel lelt oldalról nyitunk egy ajtót, amelynek a másik oldalán nincs víz (levegő van), akkor az ajtó ki fog vágódni, mert a víznyomás rettenetes erejű egy méretes ajtónál. A levegő oldalról viszont kinyithatatlan emberi erővel, mert az emberi erő a víznyomásnál (ami az ajtóra hat durván kisebb. Ha a víz mindkét oldalon van, akkor lassan nyitható, mivel a víz összenyomhatatlan, olyan sebességgel lehet nyitni amilyen sebességgel a víz át tud folyni a nyitásirányból a másik helyiségbe.
Akkor még egyszer megismétlem (kénytelen vagyok), láthatóan nem jött át:
Ne szítsunk vitát fölöslegesen, MERT ÍGY IS van elég mások durva tettei miatt mentálisan összetört lélek.
A világnak nincs szüksége rá, hogy újabbak legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!