Késsel meg szabad nézni a vatta új óra zafírüvegjét?.
Egyszerűbb módszer.
Legyen az óra normál szobahőmérsékleten pár órát legalább. Ez után, nem kimelegedve és nem is a hidegről bejőve, tedd az üveget a homlokodra! A zafírt hűvösnek/hidegnek érzed.
Vegyük számításba azt is, hogy nagyobb forgalmazóknak abszolút nem érdeke hamisított árut eladni, mert az ilyesmi úgyis gyorsan kiderülne, ráadásul a konkurencia nagydobra is verné.
Nem olyan nagy kunszt spéci üveget rakni egy órába, hisz az a termék árát szinte alig befolyásolja, viszont nagyon nem éri meg egy márkanevet lejáratni!
Háát tényleg húzós kérdés :) Amúgy az üveg és acél keménysége az Mohs 5-6 tartományában van, így nem tudod megkarcolni késsel, me a zafírüveg Mohs 9. Nagy a különbség a kések és üvegek keménységéhez képest, vagyis valószínűtlen, hogy késsel meg tudd karcolni.
Elvileg a késed nem lesz speciális acélból, mint egy Titanium carbide acél (vagy más) ami Mohs 9 és karcolhatja a zafírüveget.
Másik még az, hogy a kés teszt azért sem biztos, mert az acélok és üvegek között - vagyis amihez hasonlítanád - van több keménységi fokozat és bizony van, hogy késsel az üveget sem tudod megkarcolni. Én ezt ki is próbáltam - nyilván egy közepesnek ítélt acéllal és olyan üvegen amit nem sajnáltam volha egy kis karc miatt. Gondolom érted, hogy lehet, hogy a kés, a sima üveget sem karcolja meg, így a teszt tárgytalan.
Mindenesetre a teszt egy dolgot bizosan mutat, ha meg tudod karcolni átlagos késsel, akkor nem zafírüveg.
De sokszor átlagos késsel a sima üveget sem tudod megkarconi, vagy csak halványan, így kétséges az, ha nem karcolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!