Hogy lehet az, hogy a Vanádium Mohs keménysége hét, brinell keménysége csak 629; a molibdén brinell keménysége 1400 körüli és Mohs keménysége csak 5,5?
Figyelt kérdés
A fémek keménysége hogy értelmezhető?#Mohs keménység #Brinell keménység
2023. okt. 6. 19:16
1/3 A kérdező kommentje:
Nem értem két féle keménység ugyan annál az anyagnál miért lehet fordított arányosságban egymással?
2023. okt. 6. 19:17
2/3 anonim válasza:
A fémek tulajdonságait nem igazán lehet jellemezni Mohs keménységgel. Csak bizonyos ritka esetekben ad jellemző adatot.
A fémek vizsgálatára egy tucatnyinál is több mérési eljárást, műszert, gépet használnak, nem véletlenül. Szakítógép, Vickers, Rockwell, Brinell, Shore, szkleroszkóp, fárasztógép, stb.
Éjfél elmúlt, nagyon csipás vagyok majd folytatom. Bocs!
3/3 anonim válasza:
#2 00:14 vagyok.
A Mohs skála rideg ásványokra lett kidolgozva. Ha rugalmas, vagy szívós anyagokra próbáljuk alkalmazni megbízhatatlanná válik.
Jó példa erre amit találtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!