Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miből tudnék készíteni újrahas...

Miből tudnék készíteni újrahasználható gipszöntőformát? (pl. zselatinból? )

Figyelt kérdés
Olyan öntőformára lenne szükségem, amivel teljesen le tudnék másolni egy tárgyat, nem csak mondjuk a felét. És jó lenne, ha többször újrahasználható és otthon elkészíthető volna.
2010. okt. 15. 21:59
 1/4 anonim ***** válasza:
De jó lenne!
2010. okt. 15. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Áruld el egy fejforma öntőformájából a mintát hogy vennéd ki? Tudod mi a zselatin?
2010. okt. 16. 00:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyik lehetőség: [link]

Másik: Kreatív boltokban lehet kapni önthető szilikont/latex gyurmát, amivel be tudod fedni az adott anyagot, és szilárdulás után klassz hőálló kis formát kapsz, ami többször is használható.

Mármint csak a már kész forma hasznosítható újra, új formához új anyag kell.

De arra számíts, hogy vagy nehéz használni (sok száradási idő, több rétegben kell felvinni), vagy spéci anyagokból van, hogy könnyebb legyen használni, de akkor drágább.

Ezt pl elég könnyű használni, de nem olcsó:

[link]

[link]

2010. okt. 16. 10:15
 4/4 anonim válasza:

Az RTV 2 kétkomponensű szilikon ami alkalmas ilyenre. Szerintem egész olcsó főleg, hogy csak 1x kel megvenni (sőt ha eladandó tárgyat csinálsz belőle, akkor lazán vissza jön ára). Én viaszból faragom az alig 15 cm es modell alkatú babámat és arról precíz negatív kel majd az biztos XD én is ezt a szilikont fogom használni.

Ez az a szilikon és itt vannak öntési technikák! is:

[link]

Youtube - os pl. öntésekről:

http://www.youtube.com/watch?v=OXKiX2df3s8

http://www.youtube.com/watch?v=Zs9SBpday84

Utána néztem én is és sok ötletem támadt. :D

Jó alkotást kívánok!

2014. jún. 24. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!