Miért veszélyes a terpentin az egészségre, ha fenyőből nyerik?
A gyilkos galóca is egy nagyon finom gombafaj.
A fenyő se akarja, hogy minden jött-ment rovar szétrágja, ezért nem csak ehető anyagokból ál a növényi teste.
Attól, hogy valamit növényből nyernek, még lehet mérgező.
Lásd például:
- a ricinus magjából ricin
- a sárgabarack, mandula, birs magjában amigdalin (cianidtartalmú)
- a nadragulyában: hioszciamin, atropin
- az aranyesőben alkaloidok
A legerösebb és legveszélyesebb mérgeket növényekböl állítják elö, és ezek egy része ellen semmiféle gyógysezr vagy segítség sincs.
Attól, hogy valami növényi eredetü, még nem egészséges.
A terpentinhez meg erösen töményítik a fenyöben lévö anyagokat, sokszorosan több hatóanyag van benne.
(A fenyö meg NEM karácsonyfa!)
Most tényleg az a meglepetés tárgya, hogy léteznek természetes mérgek?
Vagy az, hogy léteznek jó illatú mérgek?
Hova tunt innen az a komment, ami a kedves kisse autista kerdezo szinte szo szerint ugyanezen kerdeset idezte ide?
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!