Valóban nincs hibahatára egy traffipax készüléknek?
Figyelt kérdés
Ugye most szigorodtak a szabályok, és azt mondta a rendőrségi szóvivő, hogy bekalibrálják az eszközt, és amit mutat mért értéket, akkor az annyi, mert hogy nem tudom milyen gép által kalibrálják be, és akkor az pontos.2023. máj. 10. 12:44
1/5 A kérdező kommentje:
Azt is mondta, ha az etalon méréshez képest jól mér, akkor pontos.
2023. máj. 10. 12:47
2/5 Kólauborkával válasza:
Biztos van benne, de pl.: 1% (ami nekem nagynak tűnik) már a sebesség léptékben olyan elhanyagolható, hogy nem is foglalkoznak vele.
Gondolom, ha a 60-as táblánál lemérnek 60,6-al akkor nem jön még a csekk, de 61-63 között már tuti.
Érted 200-nál ha hibásan mér 202-t mutatna…. Tudományos oldalról sok, de nem hiszem, hogy ezen fog múlni valakinek a csekkje…
3/5 anonim válasza:
Van benne hibahatár, de ez ellenőrzött és csak lefelé lehetséges, tehát hogy kevesebbet mutat mint a valóság. Tehát ha bemér 61-el akkor legalább annyival kellett menj, többel mehettél, kevesebbel nem, de ez a csekk szempontjából mindegy.
4/5 anonim válasza:
De van. Minden készüléknek van. Csak ha ez az érték elhanyagolható (mint korábban többen megvilágították) a probléma jellegéhez képest, akkor pontosnak tekintjük és elfogadjuk. És adott esetben fizetni kell.
5/5 anonim válasza:
Korábban mindenhol azt írták, a rendőrség oldalán is, hogy a VÉDA és a mobil radarok hibahatára +/- 3 km/h. Ezért is számoltak rá eddig 3-at, hogy garantáltan bizonyított legyen az adott gyorshajtás. Nekem 2 rendőr is mondta személyesen, hogy lakott területen, 50 esetén 69-re állítják a radart. Ez változik most meg, ezután 66-ra állítják. De csak ameddig el nem veszítenek pár pert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!