A Föld nagyobb sivatagjainak (Szahara, Góbi, Namib, Arab, stb) zölddé tételéhez és fokozottabb betelepítéséhez az emberiségnek milyen technológiákkal és erőforrásokkal kellene dolgoznia?
Víz kellene hozzá és öntözés.
az izraeli kibucprogram így ment egy ideig, amíg volt rá elég pénz, de tudtommal nem erőltetik már, legalább is akkora intenzitással, meg amúgy sem igazi sivatag volt ott, ahol próbálkoztak, csak csapadékszegény terméketlen vidék, de értek el eredményeket és szereztek tapasztalatokat, ám tudtommal a sivatag betelepítésére nincs törekvés.
Csak ültetni kell, és öntözni, de azt folyamatosan.
Vagy génsebészettel kellene kidolgozni olyan fajokat, amelyek bírják.
Elég mélyen, vagy éjjel mindenütt van víz.
Például éghajlatkiegyenlítő hatása lenne.
Plusz megélhetést biztosítana.
#3-as vagyok.
Szép kerekre 0-ra lett pontozva az egyszerű kérdésem.
Egyébként abba bele gondolt bárki is, hogy globálisan milyen hatása lenne a Szahara zölddé tétele?
Nem!
Ugye nem?
Akkor Google-t szépen lapozzuk fel, és olvassunk utána. Csak egy szösszenet! Ha nem lenne a Szahara, akkor Európában jégkorszak lenne. És ezt nem én találtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!