Folyadékot hogyan lehet por állaggá átalakítani?
Figyelt kérdés
Mondjuk például tejet.2023. febr. 4. 20:17
1/8 anonim válasza:
Leginkább sehogy, de ha nagyon bele akarjuk magyarázni akkor pl megvárod ameddig az olvadt fém lehűl és abból már csinálhatsz fémport
2/8 anonim válasza:
hevítéssel. de ésszel. A nesquicket kakaó italból csinálják.
3/8 anonim válasza:
Bepárlással, szárítással. A víz elpárolog, a szárazanyag megmarad.
2
Dehogy italból csináljak, az kakaópor még cukor. Instant kávé már inkább ilyen, a lefőzött kávét beszárítják.
4/8 anonim válasza:
a kakaópor mióta oldódik azonnal?
5/8 anonim válasza:
Pedig ha megnézed az összetevőit, kakaópor van benne. Gondolom ezért kellenek az emulgeálószerek.
6/8 A kérdező kommentje:
Hú, vannak válaszok....van itt minden. Köszi :DD
2023. febr. 5. 04:12
7/8 anonim válasza:
Az élelmiszeripari szárazanyag-kinyerést sokszor szublimációs szárítással (liofilizáció) csinálják.
8/8 Phoney válasza:
Az attól függ, hogy magát a folyadékot akarod porrá tenni, vagy csak a szárazanyag-tartalmát. Mert a folyadék csak akkor lesz por, ha megfagyasztod. A szárazanyag-tartalma meg akkor, ha a folyadékot eltávolítod (bepárlással, szárítással).
tegnap 21:28
A kakaó[ital] a kávéval ellentétben nem oldat, hanem szuszpenzió. Az instant kakaónál ezért nem kell folyadékból indulni, hanem egy olyan oldódó granulátum kell, amit feloldva a benne lévő kakaópor szuszpenzióba kerül. Maga a kakaópor nem oldódik fel, az minden esetben szilárd marad, és a folyadékban lebeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!