Mi gondoltok, az elmúlt 10 évben mennyit fejlődött a technika?
Szerintem rengeteget.
Én a 90-es években voltam gyerek, és így visszagondolva, számomra az az áruminőség és kínálat, technikai fejlettség és információmennyiség, ami akkor volt, az a maihoz képest nagyon silány, középkorias, és szegényes volt.
Sokat, talán nem is vagyunk még felkészülve erre a fejlettségi szintre. Túl hirtelen jutottunk ide.
Tíz éve még nem volt általános, hogy valakinek számítógépe van otthon, mobiltelefon, internet, játékkonzolok, egyszerűen mindez a nyakunkba szakadt.
Sokaknak másból sem áll az élet mint a kütyüik babrálásából.
eeenyit - közben már annyira széttárja a karját, hogy hátul szinte összeér...
És a civil technológia mennyire van lemaradva a katonai fejlesztésektől... (persze tudományágazatoktól függ) de azért eléggé. És kb. majdnem mindent onnan vettünk át. Legyen szó ezernyi dologról:
- atomernergia
- számítástechnikai fejlesztések tömkelege (főleg a 90-es évekig)
- híradástechnikai fejlesztések
- új anyagok alkalmazása (titántól a magnézium ötvözetekig)
- stb...stb... közvetetten szinte minden
Sajnos túl sokat.
Ez akár jó dolog is lehetett volna, de nem az lett.
Az internet elterjedése például egy tragédia.
Az emberi butaságra épülő legaljasabb és legkárosabb dolgok terjednek rajta, teljesen ellenőrízetlenül.
Nincs az a család és iskola, amelyik ezeket helyreteszi a fiatalok fejében.
Ráadásul ez még csak a kezdet, a helyzet egyre gyorsuló mértékben tovább romlik.
"Az internet elterjedése például egy tragédia.
Az emberi butaságra épülő legaljasabb és legkárosabb dolgok terjednek rajta, teljesen ellenőrízetlenül.
Nincs az a család és iskola, amelyik ezeket helyreteszi a fiatalok fejében.
Ráadásul ez még csak a kezdet, a helyzet egyre gyorsuló mértékben tovább romlik."
Ezt mondták először a vonatra is! Az ördög szekere! Huhú!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!