Hogy van ez? (matematika)
A matematikát tanulom napról-napra mint egy állat, de a végén mindíg csak az derül ki, hogy feleslegesen.
Akármennyit tanulok rá, nem tudom alkalmazni, mikor számonkérésre kerül a sor.(nem általános iskola, + tanárhoz is járok)
Ha valaki van ezzel még így, az leírhatná tapasztalatait, vagy ha esetleg lenne rá valami megoldás.
Köszönöm.
Így voltam vele, egy félév alatt 15-20 egyest kaptam, sz@rtam az egészre, nem érdekelt, mert nem értettem már az alapokat sem. Persze a tanár sem érezte reszortjának, hogy tanítson, hanem inkább csak számon kérjen, aztán nemesen egyszerűen bevágja az egyes(eke)t.
Annyi volt a mázlim minden pótvizsga előtt, hogy muter könyvelője matektanár volt, ő foglalkozott velem nem egy nyáron keresztül. Érdekes, a pótvizsgák minden alkalommal 4-esek voltak (5ös nem lehetett), a végén meg az érettségi is 4-es lett, én meg megszerettem a matematikát. Nem azért, mert megtanultam, hanem azért, mert megértettem, és amint megértettem, alkalmazni is tudtam. Úgyhogy a plusz tanároddal szerintem idáig kellene eljutnod. Ha nem értesz valamit, akkor rágd a fülét addig, amíg meg nem érted, ne hagyd, hogy elmenjetek felette, ez nagyon fontos.
Ja, és a fent említett egyesosztó tanárnak mi voltunk az utolsó osztálya és tanítványai, már a köv. tanévben nem taníthatott ott ;>
Szeretem a matekot, itt nem arról van szó.
Az iskolai tanárom olyan, hogy ami fent a táblán, az meg van értve, vagy ha nem, akkor 30-40mp-es magyarázás utána még +ba elég rá.
A korrep. tanárom pedig 45 perc után "elhajt",hogy vége az órának, és ahogy hazaérek, hogy gyakoroljam amit megértettem, csak az lesz belőle, hogy vagy elfelejtem, vagy összezavarodok, vagy pedig a feladatok összetétele más, amit megoldottunk, és az okoz gondot.
Köszönöm a válaszod.:)
Az egyenletrendszerek nagyon egyszerűek... vagyis attól függ hány ismeretlenesek... :P
Hanyadikos vagy és mik azok amiket most tanulsz?
Kötve hiszem, hogy 11. osztályban harmad és negyedfokú egyenletrendszerek lennének (főleg tiszta).
Mellesleg, tényleg keress olyan korep. tanárt, aki a gyakorlófeladatokban segít, merthogy matematika nincsen gyakorlás nélkül.
Pedig van, hidd el..különben nem mondanám.
Köszönöm a válaszokat.
Szerintem a három, vagy négyismeretlenes egyenletrendszerre gondolhatsz. De megjegyzem, hogy a középszintű érettséguhez bőven elegendő, ha kétismeretlenes egyenletrendszert tudsz. Másodfokú egyenletrendszer max koordinátageometriába, de nem valószinű.
A harmad, negyedfokú egyenletrendszer pedig egyetemi szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!