Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy van ez? (matematika)

Hogy van ez? (matematika)

Figyelt kérdés

A matematikát tanulom napról-napra mint egy állat, de a végén mindíg csak az derül ki, hogy feleslegesen.

Akármennyit tanulok rá, nem tudom alkalmazni, mikor számonkérésre kerül a sor.(nem általános iskola, + tanárhoz is járok)

Ha valaki van ezzel még így, az leírhatná tapasztalatait, vagy ha esetleg lenne rá valami megoldás.

Köszönöm.

2010. szept. 18. 13:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%

Így voltam vele, egy félév alatt 15-20 egyest kaptam, sz@rtam az egészre, nem érdekelt, mert nem értettem már az alapokat sem. Persze a tanár sem érezte reszortjának, hogy tanítson, hanem inkább csak számon kérjen, aztán nemesen egyszerűen bevágja az egyes(eke)t.

Annyi volt a mázlim minden pótvizsga előtt, hogy muter könyvelője matektanár volt, ő foglalkozott velem nem egy nyáron keresztül. Érdekes, a pótvizsgák minden alkalommal 4-esek voltak (5ös nem lehetett), a végén meg az érettségi is 4-es lett, én meg megszerettem a matematikát. Nem azért, mert megtanultam, hanem azért, mert megértettem, és amint megértettem, alkalmazni is tudtam. Úgyhogy a plusz tanároddal szerintem idáig kellene eljutnod. Ha nem értesz valamit, akkor rágd a fülét addig, amíg meg nem érted, ne hagyd, hogy elmenjetek felette, ez nagyon fontos.

Ja, és a fent említett egyesosztó tanárnak mi voltunk az utolsó osztálya és tanítványai, már a köv. tanévben nem taníthatott ott ;>

2010. szept. 18. 13:45
 2/15 A kérdező kommentje:

Szeretem a matekot, itt nem arról van szó.

Az iskolai tanárom olyan, hogy ami fent a táblán, az meg van értve, vagy ha nem, akkor 30-40mp-es magyarázás utána még +ba elég rá.

A korrep. tanárom pedig 45 perc után "elhajt",hogy vége az órának, és ahogy hazaérek, hogy gyakoroljam amit megértettem, csak az lesz belőle, hogy vagy elfelejtem, vagy összezavarodok, vagy pedig a feladatok összetétele más, amit megoldottunk, és az okoz gondot.

Köszönöm a válaszod.:)

2010. szept. 18. 14:54
 3/15 anonim ***** válasza:
74%
Keress olyan korrep. tanárt, aki nem CSAK a pénzért csinálja. Neki valószínűleg nagyobb szenvedés az a 45 perc, mint neked. Fontos, hogy akkor is oldj meg feladatokat, amikor ott a tanár, ha elakadsz tud segíteni. (De mondj témakört is, ami ennyire nehezen megy, + ajánlom a színes matematika könyvsorozatot 9-12. évfolyamig)
2010. szept. 18. 16:23
 4/15 A kérdező kommentje:
Egyenlőre még csak az egyenletrendszerek nagyobb szenvedés.
2010. szept. 18. 18:53
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Az egyenletrendszerek nagyon egyszerűek... vagyis attól függ hány ismeretlenesek... :P

Hanyadikos vagy és mik azok amiket most tanulsz?

2010. szept. 18. 20:07
 6/15 A kérdező kommentje:
11. osztály, másod-harmad és-negyed fokú egyenletrendszerek.
2010. szept. 19. 10:21
 7/15 anonim ***** válasza:

Kötve hiszem, hogy 11. osztályban harmad és negyedfokú egyenletrendszerek lennének (főleg tiszta).

Mellesleg, tényleg keress olyan korep. tanárt, aki a gyakorlófeladatokban segít, merthogy matematika nincsen gyakorlás nélkül.

2010. szept. 19. 18:46
 8/15 A kérdező kommentje:

Pedig van, hidd el..különben nem mondanám.

Köszönöm a válaszokat.

2010. szept. 19. 19:31
 9/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a három, vagy négyismeretlenes egyenletrendszerre gondolhatsz. De megjegyzem, hogy a középszintű érettséguhez bőven elegendő, ha kétismeretlenes egyenletrendszert tudsz. Másodfokú egyenletrendszer max koordinátageometriába, de nem valószinű.

A harmad, negyedfokú egyenletrendszer pedig egyetemi szint.

2010. szept. 19. 20:10
 10/15 A kérdező kommentje:
Talán az megmagyarázza a dolgot, hogy fakultáción vagyok.
2010. szept. 19. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!