Rendben van az, ha egy elektromos vízmelegítő tartályában legfeljebb 4 bar nyomás alakul ki?
Tehát úgy értem, hogy semmi sem indokolja azt, hogy szükségszerű például 6-7 barnak lennie benne?
Bővebben: zárt rendszerű elektromos vízmelegítőnél a biztonsági-visszacsapó szelep meghibásodott, így a visszacsapó része a vízhálózat felé visszaengedi a túlnyomást, így egy ideje nem tud a tartályban kialakulni 6,5 bar, mely fölötti nyomástól a biztonsági szelep kinyitna, ott határolna és további nyomásnövekedést elkerülendő, a biztonsági szelep szivárogtatásba kezdene.
Mindez az egyébként kissé vízköves fűtőbetét körül forrongó víz zajosságán túl okozhat problémát, ha felfűtés végéig konstans, csupán 4 bar körüli nyomás uralkodik a tartályban a 6-7 helyett?
Gondolok itt nagyobb mértékű vízkövesedésre például.
Köszi egyes a lényegi választ, erre az extrém esetre nem is gondoltam, hogy a bojlerből a vízórán túlra is juthatna a fő-strangig, de ha úgy vesszük, nyáron a csőben sokáig álló vízben is felszaporodhat ez a baktérium, és akkor még a bojler vize sem kell hozzá, csak egy minimális visszaáramlás.
Kettes: A hálózati víznyomást megmértem; fixen 4 bar errefelé.
Nem nyitott a befolyó víz útja, hibátlanul üzemelő visszacsapó szelep visszaáramlás esetére megszünteti a nyitottságot a vízhálózat felé! Nem kompletten a biztonsági szelep hibájáról írtam, hanem az abban megtalálható visszacsapó szelepéről. Láttál már ilyen Hajdut? [link] Hülyeséget ne írj kérlek! Oda-vissza enged, pedig csak egy irányba kellene neki eredeti rendeltetése szerint. Nem mellesleg a bojler felszerelhető fekvő pozícíióban, és úgy is van szerelve, mivel egy Ariston Velis EVO 80, nézz utána! A sistergés rendben van, érthető.
Ja,hogy te ezeket jobban tudod,nem is gondoltam,ne haragudj.Ki is törlöm a seggem a kazánfűtői okj-s bizonyítványommal,közvetlenül a következő lehetőségnél.
Bocs a beleszólásért,nem akartalak megzavarni.Am a fekvő bojlerben meg elhelyezés szerint van kialakítva a minimálisan szükséges tágulási levegő mennyisége.
Amit említettél pár literest, azt szabad kifolyású rendszernek nevezik, perlátort sem tehetsz a csaptelep kifolyócsövére, mert fojtást okozna és 0 barra van tervezve a tartálya.
Én mindössze csak a hálózati víz nyomásán felüli nyomásnövekedés elmaradásának lehetséges következményeire szerettem volna választ kapni, melyre úgy gondolom már meg is sikerült kapnom. Saját megfigyelésem, hogy a már takarításra szoruló bojler a használati vízhálózat nyomásán hangosan sistereg, viszont azon felüli nyomáson, amelyen a biztonsági szelep már szivárogtat, elcsendesedik.
Egyébként nagyon sok az országban a semmirevaló rossz szakember, kókler, találkoztam már nem egynek az elfuserált munkájával, elcseszik a bordás-acélcső peremezését, aztán mindkét végén klingerit tömítést gumival kombinálnak, utána pedig csöpög. Nem személyeskedésnek szánom, ne vedd magadra, hisz nem ismerlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!