Akkumulátor töltés kimélése reális időtöltés?
Tudományban jártas emberek véleményére lennék kiváncsi, hogy mostanság akkumulátor kimélő applikációk jelentek meg, amely az állítják 80% töltéssel növelhető az aksi élettartama. Dupla élettartamot ígérnek.
Parasztvakítás ez, vagy valós dolog?
Nagyon igaz!
Ez ugyan többféle akkutípusról szól, de a LiIon a jobb felső sarok.
Szokásos ciklusszám 300-500, 2,5V-4,2V értékeknél.
Ha csökkented a feltöltöttséget 80-50-25%-ra, akkor emelkedik a ciklusszám.
Itt ugyan nem írják, de emelni kell a merítési végfeszültséget is.
És akkor sokszoros lehet az élettartama során tárolt energia, igaz az 1 ciklusra eső kapacitás (mobil üzemidő mondjuk) csökken.
Nem igazán publikálják (miért tennék?), de a gyorstöltés is csökkenti a ciklusszámot.
Igen.
Én ezzel nagyon rövid idő alatt nagyon legyilkoltam az akksimat.
Az új akksimat 20-80% között tartom, szinte semmit nem romlott az állapota.
"Dupla élettartamot ígérnek."
Még nem voltam olyan szegény, hogy ígérni ne tudtam volna.
Nagyon nem mindegy, milyen akksi.
Ha ólmos, akkor ezzel gyilkolod le.
"akkumulátor kimélő applikációk jelentek meg"
és adatot szeretnének bányászni a készülékeden.
Ne haragudj, te a telódban hány aksit cseréltél már kérdező?
A kétszeres ciklusidő amivel ezekben a cikkekben dobálóznak szimplán onnan jön, hogy kevesebb energiát tankolsz bele egy ciklusban, ezért több ciklusra van szükség.
Ha mindig 0-50% között használnád az akksit 0-100% között, akkor csodálatos módon kb 2x annyi töltési ciklus tartozna ugyanakkora elhasználódáshoz. (mert hogy rövidebb egy ciklus)
Ettől függetlenül némi pozitív hatása tényleg van annak hogy 20-80% között használod, de azért a kétszeres élettartamtól messze van
#9 Tudod értelmezni a látottakat, a táblázatot?
Úgy vélem, nem.
A szokványos ciklusidő 100%-os töltésnél 300-500.
Legyen a jobb, az 500.
Ha 80%-ra töltöd, akkor a ciklusszám 1000.
Igazad lenne, ha 50%-hoz tartozna a dupla ciklusidó, de 80%-hoz tartozik, így már bukik az át nem gondolt ztámításod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!