Nem sok matematika és fizika tudással, egy év alatt miből tudnék felkészülni, egy műszaki területű szakhoz?
Érettségi, vizsga, vagy milyen kategóriájú anyagrész érdekel? Én matekot tanítok, ezért sok anyagom is van, ha írsz privit, akkor a részleteket megbeszélhetjük.
felteteles@citromail.hu
Az attól is függ, hogy a műszaki területű szak konkrétan mi.
Fizikából jó alaptudást ad a következő könyv:
Simon Béla: Fizika középfokon. (2 kötet)
A szintje középiskolai szint, szerkezete vázlatos, de véleményem szerint sokszorta jobb mint a fizika középiskolai tankönyvek.
Egy fokkal magasabb szint:
Holics László: Fizika (2 kötet)
Az előbb említettnél egy fokkal magasabb szintű, annak idején jó felvételi segitség volt az egyetemen.
Egyetemi alapképzéshez:
Általános Fizika: 4 kötet, fejezetenként más más szerző.
Feladatmegoldáshoz jó példatár (középiskolai szinten): Dér-Radnai_soós féle példatár.
Esetleg még tudom ajánlani Szalai Béla: Fizika könyvet. Ezt legfeljebb ismerőstől, vagy antikváriumba találod meg. Még a 60-as években adták ki, barna szinű műbőr kötése van.
Megértés, és gyakorlatiasság szempontjából ez elég jó.
Fizika 11-12 (Mozaik)
a 4 éves fizika tananyag összefoglalóan van benne, emelt szinttel kiegészítve érettségizők számára.
matematikából a középiskolás tananyag nem nagy durranás. sin, cos tétel, szögfüggvények, geometria, koordináta geometria kellhet. integrálás, deriválás már nem szakközepes tananyag, de 2-3 óra alatt meg lehet tanulni a minimumot. a többit meg úgyis megtanítják matek előadáson.
Villamos szakmákhoz Kovács Csongor Elektronika könyv (3 félévnyi elektronikát abból tanultunk)
köszi
integrálásból írtam egy 82%-os zh-t a bmf-en, de az ilyen gyógymatek volt
Én pl. a mozaikos könyvet direkt nem írtam. Véleményem szerint az úgy selejt, ahogy van. Mindenre jó, csak tanuláshoz és gyakorláshoz nem.
Az integráláshoz, egyébként alapszinten igen jó a Bárczy Barnabás féle Bólyai könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!