Mi a gyorsabb vízmelegítési módszer?
Oh, a két válasz pont ellentmondásban van. :)
Szóval, ha előbb csak fél litert forralok fel, majd hozzáöntök megint fél litert, majd ha az is felforrt akkor megint fél litert, tehát mindig fél literrel nő az előző mennyiség, ami így mindig több és több, de arányaiban kevésbé hűti vissza a hozzáadott. Szóval nyilván az lenne a leggyorsabb, ha 10 fee szét lenne osztva majd összeönteném. Viszont csak 1 edényem van és abban kellene forró vizet gyártani a leggyorsabb módon.
Én úgy értelmeztem a példádat, hogy egy fél literes edényt felraksz a forralni, és miután felforrt a tartalma kiöntöd, aztán töltesz bele megint, és ezt így tovább 10x, amíg meg nem lesz az 5 liter.
Ha egy 5 literes edényben forralod olyan módn, hogy fél literenként hozzá töltesz, amikor már forrásban van szerintem kb. ugyanannyi idő alatt forr fel, mintha teli edénnyel kezdenéd.
Ok, köszönöm.
Akkor a lényeg, akkora edény kell amennyi víz, és legyen lefedve. Ha a teteje hőszigetelt lenne az nem lenne hátrány, de mindenképpen legyen lefedve. Goto teavízforraló klasszik fütyülős "kettle", 2db 2,5 literes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!