Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Elektromos szakállnyíróhoz...

Elektromos szakállnyíróhoz milyen olajat használjak ?

Figyelt kérdés
Adnak gyárilag hozzá egy gyűszűnyit, de ha elfogy, akkor mi lehet jó helyette ?
2021. okt. 10. 23:23
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Vagy műszerolaj, vagy sok olyan nyíró is van (de lehet, hogy ez nem ilyen), ami önélező, és konkrétan nem szabad olajozni.
2021. okt. 11. 00:04
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Varrógép, vagy műszerolaj tökéletes.

Megjegyzem fél éve nekem sincs, én egy pirinyó sertészsírt tettem rá, jól megjáratod, megint áthúzod az ujjaiddal, majd letörölgeted, az olvadt zsír a pengék között megmarad.

Nem is fog beragadni, ha legalább hetente kicsit megjáratod, még ha nem is használod.

2021. okt. 11. 00:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Glicerin vajon mit csinálhat vele ?
2021. okt. 11. 00:07
 4/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

Glicerin fémre nem jó kenés, főleg hogy felveszi a légköri párát.

A sima legolcsóbb műszerolaj teljesen jó. Van egy több mint 15 éves nyíróm, mindig csak két csepp műszerolajat kap és tökéletesen működik.

2021. okt. 11. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:
#2 Ez a disznózsírral kent nullásgép elég erős jelölt a 2021-es Németh Szilárd különdíjra.
2021. okt. 11. 16:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ilyen tartozékokat nem könnyű venni, az akármilyen olajok hamarabb beragadnak, az egyszerű zsír meg sokáig kenőképes marad, én fél éve azt használom.

Jobb híján persze, de működik

2021. okt. 11. 17:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Szerintem sem elhibázott ötlet a sertészsír. Az ásványi olajok sem száradnak be, csak az étolajok. Végül is nagy bajom nem lesz az ásványi olajtól sem, ha rádörgölöm a képemre.
2021. okt. 11. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!