Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mikor érdekes a matematika?

Mikor érdekes a matematika?

Figyelt kérdés
Mivel tudnám összefüggésbe hozni a matematikát, hogy az egyben érdekes, és tudományos is legyen?
2010. aug. 30. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Végezz gyakorlati számításokat, pl. mekkora erő kellene, hogy repülhess, vagy stb. :D
2010. aug. 30. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
2010. aug. 30. 16:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát ettől egy kicsit komolyabbra gondoltam! Inkább más tantárgyakban szeretnék matekot keresni! Például az előző kutatásomban a Fibonacci sor és a növények növekedése közötti kapcsolatot vizsgáltam! Most úgyszintén valami hasonlót szeretnék!
2010. aug. 30. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Fizika
2010. aug. 30. 17:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Én statisztikát szoktam használni, az nem egy nagy matek, de azért hasznos. Biológiai kísérletekben. (pl van 12 patkányom, ebből 8-at megbetegítek, 4 kontroll, 4 beteg kezeletlen és 4 beteg kezelt csoportban. Kezelem őket 3 hétig, feláldozom, kiveszem a kérdéses szervet, és elváltozásokat keresek. Pl vesegyógyszer: egészséges vesét a beteggel és kezelttel összehasonlítom, számszerűsítem. Mondjuk megszámolom a nefronokat, és utána jön a statisztika... Hogy a gyógyszer ennyi és ennyi %-ot javított, stb) (Ha nem erre voltál kíváncsi, akkor bocsi... :( )

Amúgy én elvétve olyat is hallottam, hogy valami féregnek a petéje osztódik még így spirálisan, Fibonacci számsor szerint... Vagy mi... :S

2010. aug. 30. 17:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Alkalmazott matematikából példaként hozhatod a Zipf-törvényt, ami a szavak gyakorisága és előfordulási száma között mutat fel összefüggést.
2010. aug. 30. 20:48
 7/7 anonim válasza:

Akkor érdekes a matek ha van egy feladat amiről azt gondoltad nem tudod kiszámítani de egy kicsit gondolokolzol rajta és megoldod!

Én anno irodalom órákon is matekoztam.

2010. szept. 4. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!