Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Építészeti vizualizációval és...

Építészeti vizualizációval és tervezéssel kapcsolatos kérdésben tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Egyetemre kifejtendő kérdésként kaptam: A 3D építészeti vizualizáció, azaz a látványterv készítés melyik fázisban válik el az építészeti tervezéstől?

2021. jún. 27. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem akkor, amikor a 2d-ből 3d lesz. Alapvetően a tervezés most is síkban történik, így amikor ezt összerakja a szoftver 3d-vé, onnantól kezdve már a látványterv lesz az elsődleges.
2021. jún. 27. 20:18
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Serintem a 4 pontban.

1 A terveket a kezdetektől 3D rajzolják.

2021. jún. 27. 21:48
 3/3 anonim válasza:
Hát... Építészként, konkrétan látványtervező építészként dolgozom, és nem értem a kérdést 🙂 Ideális esetben a vizualizacio integrans része a teljes tervezesi folyamatnak, attól nem valik szét. Persze minden fázisban más minőségű, reszletezettsegu és célú látványtervet használ az építész. Pl a korai vazlatterv fázisban koncepció és terstrukturak megjelenítését, engtervhez az előírásoknak való megfelelést, kivitelezeskor pedig az anyagvalasztasban és bonyolultabb szerkezeti részletek bemutatásában van szerepe. Sőt még az értékesítésben is egyre többen alkalmazzák, így az epulet könnyebben eladható már félkész állapotban.
2021. jún. 29. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!