Teherbírás kiszámítására van képlet? Nevezetesen lucfenyőről van szó.
Bocs véletlenül elküldtem. Néha hlye a böngészőm.
Ha a legkisebb 25MPa-ból indulunk ki, biztonságra törekszünk de lehet, hogy sokkal nagyobb szerkezet fog kijönni mint kéne (drágább lesz + önsűly elszáll). Ha az 50-ből akkor meg lehet, hogy gyenge lesz. Vegyük a 30-at mint közepe? Miért? Mi van ha tényleg 25-ös lesz a fája?
Köszönöm a hasznos válaszokat és, hogy megvitattátok a témát!
Vásárolni tervezem a fát, ezért fogalmam sincs, hogy nedves-e vagy már száraz. Volt már, hogy egy kész terméket vásároltam és igen nagy mértékben elhajlott, pedig csak egy 20cm átmérőjű fáról beszélek. Ebből kiindulva nem tudok arra alapozni, hogy száraz fából készültet vásárlok.
Elvileg nincs kezelve és nem is lesz.
Arra jöttem rá, hogy az sem mindegy, hogy milyen tápértékű talajban termesztették. Lehet, hogy a sablon adatok jó minőségű földben termett fákból lettek mérve, azóta pedig eltelt mondjuk 20-30 év és sok minden megváltozott.
Úgy látom, hogy ebből csak találomra lesz vásárlás.
Köszönöm minden esetre a válaszokat még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!