Megrázott az áram és nem tudom lehet e következménye, még ennyi idő után is?
> ennek már kb fél éve ha nem több
Akkor sok következménye már nem lehet. Áramütés esetén akkor is érdemes mentőt hívni, ha valakinek semmiféle különösebb tünete nincs, mert pl. keletkezhet vérrög, ami ilyen-olyan trombózishoz és hasonlókhoz vezethet. De ezek pár órával, maximum pár nappal később történnek meg, fél év után 100%, hogy ettől nem kell tartani.
Ami még hosszútávú következménye lehet az áramütésnek, az a veseelégtelenség, de ez ritka, és gyanítom, fél éven belül már jelentkeztek volna ilyen jellegű problémáid.
Szóval így fél év után aligha várható még ennek bármilyen következménye.
> én pedig nem jelentettem mert nem akartam hogy kirúgjanak
Nyilván sokkal jobb ha meghalsz, mintha kirúgnak. Az előbbi után még senkit nem hallottam panaszkodni. :-)
> de három fázisú gép volt szóval 380V
Viszont az áram rajtad haladt át, a három fázis meg a nullához, illetve a földhöz képest csak 230 V. Ez is sok, ennél jóval kisebb feszültség is lehet halálos, de a te áramütésed nem erősebb, mintha csak egyfázisú lett volna a gép.
> arra emlekszek hogy 45-60A-os biztik voltak benne.
Az lényegtelen, annak maximum annyi a szerepe, hogy mekkora áramerősség mellett kapcsol le a biztosíték. A testeden *ténylegesen* átfolyó áramerősség a feszültségtől és a tested ellenállásától függ. (Lásd: általános iskolai fizika, Ohm törvénye)
Az áramütés súlyosságát sokkal inkább annak az időtartama befolyásolja. A leírásodból meg úgy tűnik, ez egy rövid ideig – nem hosszú másodpercekig – tartó áramütés volt.
Nem csak egyenáram után, minden rázás után a 48 óra mondhatni előírás volt.
Te kérdező, észre sem vetted, hogy az első válaszoló tréfálkozik? A poén az ismétlés...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!