Ha tudjuk,hogy készülnek a korszerű vakcinák(covid), akkor mi miért nem gyártunk?
Elöször is attól, hogy elvileg tudsz valamit, még nem tudod legyártani, gyakorlati tudás és megfelelö üzemek, berendezések, szakszemélyzet nélkül.
Másodszor a vaccinák jogi védelem alatt állnak, csak a kitalálók használhatják a szabadalmat, meg aki megveszi tölük.
Mit is pontoztatok le az első válaszon?
Mi is meg tudnánk csinálni egy vakcinát, csak sok tízmilliárd forint közpénz kéne hozzá, és szakemberek beszerzése külföldről.
Jó, egy kicsit túlreagáltam:D
Nyilván nem ugyanazokat, mint az adott cégek, de mi is tudnánk csinálni valamilyet. Csak marha drága lenne, nem érné meg, és sokáig tartana kifejleszteni. Nem véletlenül eleve hasonlóval foglalkozó cégek, vagy intézetek csinálták a már készeket. Mo.-n semmilyen feltétel nincs meg, ami kéne egy ilyen kutatáshoz.
Magyarországon is fejlesztenek vakcinát amúgy, csak még eléggé korai fázisban járnak. A Dembreceni Egyetem és az NNK közösen fejleszti, illetve a Pécsi Egyetem is fejlesztébe kezdett, osztrák partnerrel. (Azt sajnos nem tudom, milyen típusú vakcinát fejlesztenek.)
@8 Kérdés, hogy ennek mennyi értelme van...
Még ha el is készülnének, kizártnak tartom, hogy a több milliárd dollárból gazdálkodó gyógyszercégekhez felérjenek, mind árban, mind hatékonyságban.
De az igaz, hogy kutatni sosem árt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!