Gravity01 kérdése:
Mekkora a fény gyorsulása?
Figyelt kérdés
Hány G ,vagy giga G,googol G?2010. aug. 15. 14:27
2/12 Phoney válasza:
A fény nem ojjektum, teccikérteni?
Nincs gyorsulása:)
3/12 anonim válasza:
Mekkora poén, hogy az első válaszoló által beírt link ezt az oldalt dobja ki elsőnek...
5/12 anonim válasza:
A fény egyszerre részecske és hullám természetű. Ha egyéb erő nem hat rá (mint részecske), nincsen gyorsulása. A gyorsulása leginkább attól függ, mihez halad el elég "közel". Erős gravitációs mezőkben a fény útja megváltozik, ez pedig gyorsulás. (Gyorsulás = sebesség idő szerinti deriváltja, tehát a sebesség változásának gyorsasága.) Ha belegondolsz, akkor ha egy tükörrel pontosan visszavered a fényt, akkora sebességgel fog visszafele menni, mint amekkorával beérkezett. Ez pedig szintén gyorsulás, gyakorlatilag a másodperc törtrésze alatti kétszeres fénysebességnyi változás.
6/12 Phoney válasza:
"A fény egyszerre részecske és hullám természetű."
Magyarán erre a kettőre ebben-abban hasonlít, de amúgy totál nem értjük a természetét.
;)
7/12 anonim válasza:
Én fotonfizikából vizsgáztam az egyetemen, nagyrészt értem.:)
Informatikus
8/12 A kérdező kommentje:
Fénynyomás?
Egy tömeggel nem rendelkező "objektum" a fény ,hogy tud nyomást gyakorolni egy tömeggel rendelkező objektumra?
Tömege nincs , mozgási energiája pedig van?
A tükör jó, vagy ott sincs gyorsulás?
2010. aug. 15. 16:16
10/12 anonim válasza:
Van tömege, és mozgási energiája is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!