Hogyan kell kiszámolni hogy egy 2m-es férfi vs 160cm-es nő sprintversenye során?
Hány méterrel kell előbb elkezdenie a nőnek futni?
100 méteres verseny!
Vagy ha csak tisztán az elmélet érdekel, akkor írd le, mi a konkrét cél, mármint pontosan miért jár az előny.
Ja, és hogy kinek mennyi a lépéshossza futáskor, mert az nem következik a magasságból.
Aztán majd pisloghatsz, ha a kis liliputi szélvész lehagy, mint a pcsa.
Nem kell ennyire lenézni az alacsonyakat, hogy jaj adjunk nekik előnyt meg nem tudom. Az olimpián rövidtávon a magasak dominálnak, de amatőr szinten nagyon is sok villámgyors kisebb futó van.
Lehet "egyenlő esélyekkel" indulni, csak akkor mi értelme a versenynek? Mert az pont nem derül ki belőle, hogy ki fut gyorsabban.
Amúgy a sebesség attól is függ, ki milyen gyorsan szedi a lábát, tehát kinek mennyi idő egy teljes lépés periódus. Ha ezeket mind beszámítjuk, akkor egyszerre fogtok célba érni.
És ha ő nyer az előny mellett, akkor majd meddig fogod mondogatni, hogy csak a könnyítés miatt lett ő a győztes? :)
Semmi értelme előnyt adni neki, mert ezzel csak azt éred el, hogy sehogy se tud nyerni, akár első lesz, akár nem.
"fogadok egy lánnyal hogy lehagyom, de egyenlő esélyekkel akarom"
Ezt gondold végig újra. Ha a gyengeségeit ki akarod iktatni a versenyből, akkor mégis hogy akarod legyőzni? Akárki nyer, úgyis az lesz a vége, hogy rosszul számoltátok a neki adott előnyt.
Hívd meg inkább egy gyümölcsturmixra vagy moziba, abból nem lesz vita. :)
Haha, de ha egyszerre indulunk akkor tuti nem nyer. Múltkor edzésen terepen edzettünk és ott kért tőlem egy "minisprintet"
Valahol hátul porzott szegényke, nekem csak ez maradt meg belőle.😂
Azóta foglakoztat ez a kiszámítás, úgyhogy maradjunk a kérdésnél ha lehet, és a levezetése érdekelne.
Kedvetek szerint társítsatok lépéshosszt meg ami kell, gondolom sikereül egy reális értéket besaccolni, nem kellek én hozzá.
Mi az, hogy nem kellesz te hozzá? Nem a csicskád itt senki, hogy leadd neki a rendelést. Azt akartad tudni az alapkérdésben, hogy hogyan kell kiszámolni. Ok, levezetheti neked valaki. De nehogy már elvárd, hogy helyetted oldják meg a feladatot. Matekházid kész van már?
Egyáltalán miért akarsz te versenyezni vele, ha állítólag ennyire leszerepelt? Hogy henceghess, hogy nyertél (egy feleakkora csaj ellen, fiúként - nagy dicsőség)? Keress szépen ellenfelet a saját súlycsoportodban, ne ezt a lányt akard ilyenekkel megalázni, hogy “előnyt” adsz neki meg nem tudom. Ha meg a csaj erősködik esetleg, hogy versenyezzetek, akkor sem kell semmi előnyhöz juttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!