Ha repülővel utazok és közben földrengés van alattam, azt én érzékelem a repülőn?
Ha nem vagy túl magasan, akkor persze, hiszen láthatod az összedőlt házakat, ha van szemed, de mondjuk tíz km magasságból már csak akkor, ha a kapitányt tájékoztatták rádión és ő megosztja az információt az utasokkal.
Na meg talán akkor, ha vulkán tör ki alattad a földrengés következtében és a kitörés füstje, hamuja felér a repülőig, meg esetleg ha van internet a gépen és pont szörfözöl, vagy ha teleobjektívvel pásztázod a talajt, vagy még talán akkor is, ha Jedi mester létedre zavart érzel az erőben.
Akkor is következtethetsz ilyesmire, ha körülötted repkedő madárrajokat észlelsz, mert a madarak ebben spécik, bár ekkor már eléggé tökmindegy, hogy mit érzékeltél, mert az utóbb megtalált fekete doboz abból semmit sem rögzít, mondjuk a vulkáni hamu is erre tendál.
:D
Tehát a kérdésre a válasz: Nem nem érzékelsz a földrengésből a repülőn semmit ha az magasan repül. Ha alacsonyan akkor is maximum látod.
De ha repültél már akkor tudod mi az a turbulencia. Vedd úgy hogy az a levegőnek a légrengése. XD
Nem elég az neked?
Sok utas nagyon nem szereti.
Én mondjuk végigvigyorgom még élvezem is de ez irreleváns. :P
Nem.
Ha józan paraszti ésszel belegondolsz, nem vagy fizikai kapcsolatban a földfelszínnel. Akkor a mechanikai rezgéseket mi közvetítené át a repülőre? Semmi.
Ugyanígy ha pl egy repülő átrepül feletted 10 km magasan, ami közben emelkedik, vagy süllyed, hiába feletted repült el, nem fogod érezni a magasságváltozását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!