Hol lehet ilyen photoresist folyadékot venni? www.youtube.com/watch?v=uv1A7qAqgRk
Az Uv-re kötő ragasztó gyakorlatilag a negatív fotorezisztencia mintapéldája.
Szóval ha a célod az, hogy a megvilágított felület kössön meg, az megoldás lehet.
Bizonyos mértékig színezhető is.
Igen valószínű bizony, hogy az kell neki.
Az általad linkelt spray mindjárt vezetőképes, fémes réteget tesz fel, ezért jó főleg elektronikai alkalmazásra.
Ha mondjuk ez rézbevonatos nyáklemezre a maratáshoz akarsz maszkot fújni és azt fotótechnikával rögzíteni, akkor meg pont a negatív kell, amit írtam.
Amit én írtam, az fényreakcióra pont az ellenkezője.
Szóval egymás negatívjait lehet vele létrehozni azonos maszkolás esetén.
Erre volt régen a P20 spray vagy fotólakk is, csak ahhoz még kellett fixatív is.
Csak hozzátenném, mivel a linkelt spray leírásában szerepel az, hogy fémgőzös, szóval vezető anyagú, ezért gondolom, hogy pont az ellenkezője az általam írtnak.
De ezzel még nem dolgoztam , lehet, hogy tök ugyanúgy csak maratási maszknak való, nem pedig vezetőréteg képzésére.
Én spec nem szoktam olyan apró elektronikákat illetve annyi darabot csinálni, hogy megérné túllépni a kézi készítést lakkfilccel + maratással vagy fordítva, ezzel:
Köszönöm a sok választ, igen ez lesz az amit kerestem.
Annyi még hogy a fotólakk valamilyen oldószerrel nem jön le csak csiszolással?
Ezt fajtánként kéne megkeresgélni. Mert valószínűleg nem mind ugyanolyan. Van olyan, ami hasonló cianoakrilos, mint a pillanatragasztók, de van más alapú is.
Ezek nem nagyon oldhatóak.
Általánosan azt mondanám, a csiszolás célravezetőbb. Ami oldaná, lehet, hogy megkapja a nyákalapot is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!