Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Japánban hűtik a vizet a...

Japánban hűtik a vizet a mosáshoz?

Figyelt kérdés

[link]

Több hírportál szerint (24.hu, portfolió.hu) :

"Egy 2018-as felmérés alapján míg egy átlagos európai 40, egy amerikai pedig 32, addig egy japán mindössze 5 Celsius-fokos vízzel szokta tisztítani a ruháit."

Egy hitelesített hőmérővel mértem a csapvíz hőmérsékletét, ami 6 perc intenzív kieresztés után 18,6 C fokon állandósult. (A szabadban 33 fok a levegő)

A japán adat azon alapul, hogy egyszer véletlenül téli farkasordító -20 fokban valaki megmérte a csapvíz hőfokát és ebből általánosított? És nyáron hogyan 5 fokos a csapvíz náluk? Hűtik?

#víz #mosás #Japán #5 fokos vízben mosás ?!? #mosás hideg vízben #hideg csapvíz hőfoka
2020. jún. 28. 16:49
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Nem, szimplán nem melegítik a vizet. Jellemzően nincs semmilyen hőfokszabályozó a mosógépeiken.
2020. jún. 28. 17:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm. Szóval a cikkekben szereplő adat egyetlen téli mérésen alapul. És télen 5 fok a csapvíz, kánikulában meg 22 fok.
2020. jún. 28. 22:08
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Miért gondolod hogy a te csapvized az egész világ etalonja? Én az előbb megmértem a kedvedért, itt Skóciában 7°C. Nyilván nappal lehet valamivel több, télen meg kevesebb. Egész éves átlagot számolva itt sem nagyon haladná meg az 5 fokot a hideg csapvíz hőmérséklete.
2020. jún. 28. 23:31
 4/8 Wadmalac ***** válasza:
58%

"Szóval a cikkekben szereplő adat egyetlen téli mérésen alapul."

A fene tudja, min alapul. Lehet, hogy Hokkaidón csináltak felmérést.

Én Osaka közelében laktam két hónapot, ott olyan 10 fokos lehetett a csapvíz és tényleg nem volt fűtve a mosógépben a mosáshoz. Amúgy tökéletesen tisztára mosott mindent.

A cikk lényege, hogy csaphideg vízzel mosnak.

Azért én azóta is kíváncsi vagyok egy ilyen hőmérsékleten elegendően mosóaktív mosószer környezetbarátságának mértékére.

2020. jún. 29. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát, én nem tudom te hol laksz, de a magyar csapvíz 10-15°C körül van, ha nem hiszed, akkor mérd meg húshőmérővel. 20 fokos csapvizet max. úgy kapsz, ha a kerti napsütötte csapot nyitod meg és nem várod meg, hogy lehűljön a csöve.
2020. júl. 2. 02:26
 6/8 A kérdező kommentje:

A kútfúrók tapasztalata:

[link]

nem húshőmérővel mérve :-)

2020. aug. 4. 01:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk az sokatmondó hogy ezek szerint pont a te hozzáállásod példázza amivel a kérdésben még vádaskodni próbáltál...
2020. aug. 4. 01:49
 8/8 anonim ***** válasza:

"Azért én azóta is kíváncsi vagyok egy ilyen hőmérsékleten elegendően mosóaktív mosószer környezetbarátságának mértékére."

Mivel Japánban rendkívül lágy a víz, sokkal kevesebb mosószer is elég, illetve öblítô is alig kell.

2020. aug. 4. 03:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!