Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan találnád meg?

Hogyan találnád meg?

Figyelt kérdés
ha elméletben hirtelen minden ember eltűnne a Földről, és tegyük fel, hogy 10 maradna teljesen szétszórva a Föld különböző pontjain, akkor milyen módszerrel találnánk meg egymást, kb mennyi idő alatt? Azt is tegyük fel, hogy különböző nyelvet beszélünk, enni-innivalót találnánk, tömegközlekedés megállna, áramszolgáltatás is gondolom akadozna... De amit találsz a környezetetben, bármit felhasználhatsz!
2010. júl. 31. 07:59
 1/5 anonim válasza:
100%
Fény-, hang-, füst-, stb. jelekkel lehetne felhívni egymásra a figyelmet. Más kérdés, hogy ekkora távolságoknál mikorra vezetne eredményre. Úgy kellene, hogy csak egy ember indul el a többiek keresésére, mert különben mindig elkerülnénk egymást :-)Vagy legjobb már most vészforgatókönyvet írni ilyen esetekre. Mit tudom én, megegyezhetnénk, hogy Dovernél lenne a találkozás :-)
2010. júl. 31. 08:13
 2/5 dzsekesz válasza:
Kis huncut. a kérdésedből ugy értem,hogy te meg én biztosan életben maradtunk.Azt , hogy mikor találnánk meg egymást?... Hát ha eddig nem jött össze...
2010. júl. 31. 08:13
 3/5 anonim válasza:

Nem akarnám megtalálni. :D

Én egy labort akarnék megtalálni, ahol van sok lizergsav-dietilamid, éés éljen a boldog élet. :)

2010. júl. 31. 09:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Én elmennék a NASAhoz, biztos akad valami kis kereső műhold szerűségük még a levegőben... :)
2010. júl. 31. 16:35
 5/5 anonim válasza:

Kezdjük ott, hogy honnan tudom meg, hogy van-e még rajtam kívül ember a Földön? Ha pedig tudnám, hogy van még mondjuk 10 másik ember, akkor valószínűségszámítással kiszámítanám, hogy hova mennének. Például a sarkpontokat, sivatagokat, tengereket, óceánokat egyből kizárnám. Nagyobb a valószínűsége, hogy embereket a fejlettebb nagyvárosokban fogunk találni. Meg aztán nem mindegy, hogy hogy tűnnek el az emberek. Ha mondjuk csak minden 600 milliomodik maradna meg, akkor keleten lenne értelme keresgélni, Indiában, Kínában, Japánban. Itt van rá esély, hogy akár 2-3 ember is akad. Afrikában viszont, ahol most sem nagy a népsűrűség, ott nincs értelme keresni.

Ha megvan a hely, ahol kutatni kezdek, akkor eszközként elsősorban valami járművet kerítenék. Esetleg fel lehetne használni a kutatáshoz hőkamerákat, meg egyéb szuperügynök kütyüket, de nem lenne nagy az esély, hogy találkoznánk.

Mellesleg gondolj bele, hogy több ezer évig éltek úgy, hogy az Európaiak nem is tudtak Amerika létezéséről, pedig a Föld népessége jóval 10 fölött volt.

2010. júl. 31. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!