Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Tudod értelmezni a sztereogram...

Tudod értelmezni a sztereogramokat? Látod a képet a képben?

Figyelt kérdés
[link] Itt van egy.
2010. júl. 31. 02:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Aha, látom. Valamilyen virág. Szeretem ezeket.

Egy kis gyakorlással már csak simán ránézel (vagyis nem simán, csak egyszerűen megy), és 2 mp alatt is látható.

2010. júl. 31. 16:01
 12/15 anonim ***** válasza:

Az ilyen "varázsképeket" kétféle módon lehet előcsalogatni a kusza ábrából:

1. A bandzsítós

2. Átnézős

módszerrel.

Az elsőt már a kérdező leírta, a másik pedig a következőképp működik:

A magad elé tartott képen átnézve - mintha ott se lenne - egy, a kép mögött levő pontra kell koncentrálni, és ha meg tudod állni, hogy ne a képre fókuszálj, pár másodperc múlva előugrik a kódolt kép.

Az érdekesség az, hogy a két módszerrel előhívott kép nem ugyanaz, hanem egymás negatívjai. Ezt úgy értem, hogy ahol az egyik módszerrel a felületből kiemelkedő alakzatot jelenik meg, ott a másikkal besüllyedő alakzat látszik.

DeeDee

2010. aug. 2. 17:03
 13/15 anonim válasza:

Ismerem, látom, :d Nagyon jó :)

Osztálynak én mutattam meg ezeket a képeket... Senki soha nem hallott róluk... de kb csak 5-en látták őket xD

2010. aug. 8. 00:46
 14/15 anonim ***** válasza:
Én képes vagyok látni benne, amit kell, de felismerni még egyszer sem sikerült. Most is azt látom, hogy többé-kevésbé koncentrikus körök vannak benne, a közepe csúcsos. Ha tudom, hogy egy virágot kéne benne látnom, akkor leginkább egy vázlatos rózsabimbóhoz hasonlítanám, felülnézetből. Mit csinálok rosszul?
2010. aug. 14. 12:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Azért látod azt, amit látsz, mert a bandzsítós módszert használod. A másik módszerrel egy, a felületből magasan kiemelkedő virág fog megjelenni.

DeeDee

2010. aug. 19. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!