Tudod értelmezni a sztereogramokat? Látod a képet a képben?
Aha, látom. Valamilyen virág. Szeretem ezeket.
Egy kis gyakorlással már csak simán ránézel (vagyis nem simán, csak egyszerűen megy), és 2 mp alatt is látható.
Az ilyen "varázsképeket" kétféle módon lehet előcsalogatni a kusza ábrából:
1. A bandzsítós
2. Átnézős
módszerrel.
Az elsőt már a kérdező leírta, a másik pedig a következőképp működik:
A magad elé tartott képen átnézve - mintha ott se lenne - egy, a kép mögött levő pontra kell koncentrálni, és ha meg tudod állni, hogy ne a képre fókuszálj, pár másodperc múlva előugrik a kódolt kép.
Az érdekesség az, hogy a két módszerrel előhívott kép nem ugyanaz, hanem egymás negatívjai. Ezt úgy értem, hogy ahol az egyik módszerrel a felületből kiemelkedő alakzatot jelenik meg, ott a másikkal besüllyedő alakzat látszik.
DeeDee
Ismerem, látom, :d Nagyon jó :)
Osztálynak én mutattam meg ezeket a képeket... Senki soha nem hallott róluk... de kb csak 5-en látták őket xD
Azért látod azt, amit látsz, mert a bandzsítós módszert használod. A másik módszerrel egy, a felületből magasan kiemelkedő virág fog megjelenni.
DeeDee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!