Hol lehet kapni tömény, legalább 50%os kénsavat?
37%-os akkumlátorba való kénsav van, ennél töményebb a 92%-os és az ennél töményebb a 98%-os.
Elvileg lehet kapni 10%-onként növekvő töménységűt is, de ilyet még csak rendelésre tudtam hozatni.
De ha gondolod tudok visszahígítani neked 50%-ra tömény savat. Csak indokold meg rendesen, hogy mire kell. Illetve nem ártana tudni, hogy ki vagy, mi vagy, mert kísérletező kedvű gyerekeket nem támogatok a saját haláluk kivitelezésében.
Szerinted az 50w%-os nem durva?
Marha nagy tévedés.
Szerintem tegyél le róla, elég durva sérüléseket okozhat. Hiába "csak" 50%-os. A még egészen híg kénsavra is figyelni kell, mert pl. elég szép szitaszövetet tud készíteni a ruhádból.
Előzőhöz hasonlóan én sem támogatom a hozzá csak szerintük értő gyerekek önpuszítását.
Rengeteg baleset történt már emiatt...
Jah és vegyész vagyok, tudom miről beszélek.
(Előző sem viccből mondta sztem...)
elszenesíti,
olyan erős a vízelvonó hatása, h a víz összetevőit is megköti (ez okozza a szenesedést)
Természetesen szerves vegyületekre gondoltam
Ijjj, na akkor te vagy a "két üvegben van két savam, de nem tudom milyen tömények" című gyerek, hát, neked nem adok 50%-os kénsavat.
A szőnyeget amúgy meg az 5%_os kénsav is meg tudja sárgítani, nagyon nem mindegy, hogy miből van a szőnyegben a festék.
A kisállatok megölése meg... Mondanék egy életkort amikor ez még elmegy, de nem tettszene. És a két üveg sav meg végképp nem illik ehhez a korhoz.
Tanulj kémiát. Nem viccből vagy szemétkedésből írom.
Egy kis szódabikarbónával meg otthon is megtalálható egyszerű indikátorokkal (vöröskáposztalé és hasonlók) 5-10% pontosságra meg lehet határozni a savaid töménységét. Természetesen ennek is utána kell nézni és egy kis minimális kémiatanulás nem árt hozzá.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!