Milyen anyagokat tudtok, amiknek a folyékony-szilárd halmazállapot változása 60-120 Celsius fok között van?
Van pár alacsony olvadáspontú ötvözet itt:
Valószínűleg kétalkotós ötvözet is van az egyik fém gallium.
Ez jutott eszembe most csak nekem, ami azért elérhető valamennyire: [link] A "Vizi 'ónozás'" résznél írnak róla.
"A fém típusszáma OP94, ón, ólom és bizmut ötvözete, melynek az olvadási hőmérséklete 94°C" Elvileg "Rose fém"-nek is hívják. Olyan ötvözet, mint amit a #3 is írt. Pár éve egyszer kísérleteztem vele, akkor az egyik kollégám viszonylag hamar be tudta szerezni nekem. Most így hirtelen nem találtam olyan weboldalt, ahol árulnák. De tőlük elvileg lehet szerválni: [link]
Gondolom ilyen tömbben vette. Én rúd alakban kaptam.
Vagy neked olyan anyag kellene, mint amit az #1 írt? Tehát hogy alacsony hőmérsékleten folyékony majd a hőmérsékletet növelve szilárduljon meg? Ilyen létezéséről én sem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!